Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Slovan zahájil bez Kačaraby, ale s Karafiátem. Chuť vybojovat poháry je velká, hlásí Jakub Pešek

Po krátké zimní pauze se liberečtí fotbalisté znovu vrací do ligového kolotoče. Už příští víkend hostí U Nisy Bohemians. V neděli celý tým odletěl na soustředění do Turecka. Na palubě letadla chyběli slávisté Yusuf, Hromada a Beran, kteří se vrátili do pražského klubu a také zraněný Matoušek. Do Slavie má namířeno Kačaraba. Naopak pod Ještěd se vrací na hostování Ondřej Karafiát.

Ačkoliv řada českých týmů zůstala na krátkou přípravu v domácích podmínkách, Liberec vyrazil za teplem. „V našich podmínkách bychom těžko sháněli soupeře. Šlo by o dva mančafty na úrovni druhé ligy, navíc potřebujeme přírodní trávu, aby se nohy stihly adaptovat," vysvětloval Pavel Hoftych hlavní důvody, proč se Slovan přesouvá na zahraniční soustředění.

Už za dvanáct dní přitom nastoupí k 15. ligovému kolu proti Bohemians. „Hřiště dostanou zabrat, otázkou zůstává, jak budou vypadat v únoru," obává se trenér. Trávník v lednu nebude ideální ani podle útočníka Michaela Rabušice. „Kluci trávníkáři dělají super práci, ale počasí jde vidět. Trávy moc není, na Letné byla taky šílená. Je to pro všechny stejné, fotbal bude jiný a třeba nám to bude vyhovovat víc,“ myslí si.

Jako každý půlrok, i tentokrát Slovan prochází hráčskou obměnou. Do Slavie se vrátili Yusuf, Hromada a Beran, stejným směrem má namířeno i Taras Kačaraba, který se Slovanem do Turecka neodletěl. Na hostování do Opavy odešel Nešický, skončil také záložník Barac a další slávista Kosek.

V kolonkách příchody je zatím pouze jméno Ondřeje Karafiáta, který se v Edenu neprosadil a vrací se do Liberce. Trenér Hoftych má zájem ještě o dva až tři hráče. „Na některých jménech se pracuje, avšak nebudu konkrétní. Víme, že dva tři hráče potřebujeme přivést," řekl Hoftych, který připustil, že by měl zájem o slávisty, kteří prošli Libercem. 

Cíl týmu je dostat se na příčky zajišťující poháry. „Teď jsme viděli, že to za to strašně stojí. Jde o neskutečné zkušenosti a zážitky. Chuť vybojovat znovu poháry je velká, bylo by to fantastické. Moc bychom se těšili, uděláme pro to maximum," říká záložník Jakub Pešek.

Podle něj byla sice pauza krátká, hráči ale nepřišli o fyzickou kondici. „Nabírali jsme o pauze hlavně psychické síly. Podzim byl strašně dlouhý, vše je převážně o hlavě. Najedeme do módu, kde jsme skončili, což nám pomůže," dodal.

Slovan čeká hned od začátku náročný program. Po Bohemians jede do Brna, poté dohrává utkání na Baníku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan, příprava, liberec, FC Slovan Liberec, Ondřej Karafiát, Jakub Pešek, Bohemians 1905, Turecko, SK Slavia Praha, Taras Ivanovyč Kačaraba, Pavel Hoftych, Lužická Nisa, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zahájil bez Kačaraby, ale s Karafiátem. Chuť vybojovat poháry je velká, hlásí Jakub Pešek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.