Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan se s Bohemians v mrazivém počasí rozešel smírně

První utkání jarní části fotbalové ligové sezony Slovanu vítězství nepřineslo. S pražskými Bohemians se rozešel po remíze 1:1. Na obou stranách se trefili bývalí hráči obou klubů. V první půli poslal do vedení domácí Mosquera, ve druhé půli pak vyrovnával Pulkrab.

Branku Slovanu mohl už ve třetí minutě ohrozit Novák ze standardní situace. Ze slibné pozice však mířil příliš napravo. Obrovská šance byla k vidění i na druhé straně, po pěkné kombinaci se na pravé straně Pešek dostal k zakončení. Jeho pokus ale letěl těsně vedle levé tyče. Slovan i nadále pokračoval v nátlaku na polovině zelenobílých. Jeden z množství centrů nechal brankář Lé Giang projít a míč se odrazil přímo na kopačky Jhona Mosquery, který nezaváhal a úspěšně zakončil mezi tři tyče. 

Po úvodním nátlaku z domácí strany se síly obou celků na hřišti vyrovnaly. Velká příležitost se naskytla i Bohemians. Do vápna si naběhl Necid a jeho následnou střelu Nguyen pouze vyrazil a z brány ji musel vykopnout Chaluš. Počet šancí na obou stranách poté klesl a hráči se hlavně přetahovali o míč na středu hřiště. Zbytek poločasu pokračoval v podobném duchu, mnoho toho k vidění nebylo. 

Do druhé půle vstoupil Slovan aktivně, po pěkném centru Peška měl dobrou šanci na střelu hlavou Rondić. Avšak o malý kus nedosáhl na míč. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyslal Pešek do vápna přízemní přihrávku, nedostal se k ní však žádný z hráčů. Dvakrát za sebou v rychlém sledu zkusil své štěstí Dostál z Bohemians. Obě střelu mu sedli, nicméně z velké vzdálenosti pokaždé minul. 

Pražský soupeř si během krátké doby vypracoval dvě obrovské šance, z nichž jedna skončila brankou. Nejdříve nacentroval do vápna osamocenému Puškáčovi, který zakončoval hlavou, naštěstí však přímo do připraveného Nguyena. Po rohovém kopu mířila střela zelenobílých opět na brankáře, u dorážky byl však nejdříve Matěj Pulkrab, který už úspěšně zakončil. Krátce poté střílel Puškáč zpoza vápna, jeho ránu dobře vyrazil Nguyen.

Slovan Liberec - Bohemians 1905 1:1 (1:0)

Branky: 13. Mosquera - 70. Pulkrab. Žluté karty: 28. Mikula - 36. Bederka. Rozhodčí: O. Lerch - M. Flimmel, L. Matoušek. VAR, AVAR: P. Franěk, P. Blažej

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Jugas, Pourzitidis, Chaluš, Mikula – Pešek, Karafiát, Mosquera – Rondić, Rabušic. 

Bohemians 1905: Lé Giang – Dostál, Bederka, Hůlka, Vondra – Hronek, Novák (60. Květ), Levin, Vaníček – Necid (60. Puškáč), Pulkrab

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Matěj Pulkrab

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se s Bohemians v mrazivém počasí rozešel smírně  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.