Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rasistické pořvávání na Mosqueru v Ostravě. Baník hledá viníka, klub se omluvil

Hodně nepovedenou tečku mělo utkání mezi domácím Baníkem a libereckým Slovanem. Po vyloučení v nastaveném čase si kolumbijský hráč Mosquera vyslechl spršku nadávek včetně rasistických narážek, což zachytily i ruchové mikrofony televize O2, která utkání přenášela. Baník se za incident omluvil a hledá viníka.

K incidentu došlo v samém závěru nastavení. Mosquera fauloval Fleišmana a poté se dostal do konfliktu s dalším domácím hráčem, kterého hlavičkou srazil k zemi. Za to viděl červenou kartu a musel opustit hřiště, při odchodu ale mikrofony zaznamenaly spršku rasistických nadávek.

„Černá svi.ě si myslí ku.va, že je v lese někde. Opice,“ bylo slyšet při jeho odchodu ze hřiště.

Na twitteru nejprve reagoval Slovan s tím, že je takové chování neakceptovatelné. Poté se vyjádřil i Baník, který se za urážky omluvil s tím, že bude viníka hledat. „Odmítáme jakékoliv projevy xenofobie či rasismu. S vlastníkem stadionu řešíme identifikaci viníka na základě videozáznamů,“ uvedl klub na twitteru.

Na zápase nebyli přítomní fanoušci, případné vypátrání autora spršky nadávek by tak nemuselo být úplně složité.

Celý zápas byl podle záložníka Slovanu Jakuba Peška už od začátku hodně emotivní. „Souboje byly tvrdé. Všichni byli plní emocí a chtěli zápas strhnout na svoji stranu, každý věděl, o co se hraje. Nevypouštěly se souboje a z toho plynuly i další situace. Rozhodčí to právě proto takto pískal,“ uvedl hráč.

Vše pak vyvrcholilo incidentem v nastavení. „Byl tam jeden zákrok, který se mohl odpískat. To nás trošku vynervovalo, ale musíme to zvládat, ukočírovat emoce. Protože v devadesáté minutě je škoda se vyloučit. Mosky nám bude chybět,“ dodal Pešek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, mosquera, rasismus, baník, FC Baník Ostrava, Jakub Pešek, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rasistické pořvávání na Mosqueru v Ostravě. Baník hledá viníka, klub se omluvil  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.