Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Nisy gól nepadl. Slovan se s Budějovicemi rozešel remízou

Za slunečného, ale mrazivého počasí se proti sobě postavily týmy Slovanu a Budějovic. Hrál se vyrovnaný zápas, který odpovídá bezbrankové remíze. Slovan v druhé půli možná chtěl trochu více vyhrát, žádnou z možností ale nedotáhl. V zápase zaujal jiný fakt, domácí trenér Hoftych ani jednou nestřídal.

Od počátku se hrál opatrný zápas, první ránu vyzkoušel v deváté minutě domácí Rabušic. Hosté zahrozili v 35. minutě. Havelka napřáhl za vápnem a jeho ránu ještě tečoval jeden z domácích těsně mimo. Domácí sice měli dost nadějných kombinací, žádné gólovky ale nepřicházely.

V druhém poločase měl dobrou možnost Ledecký, ale bránu Nguyena minul. Poté se k šancím konečně dostali i domácí. Nejprve pálil z otočky ve vápně Rondič a míč se otřel o tyč. A jen o chvíli později hledal na zadní tyči Rabušic Peška, před ním ale hostující obrana odvrátila do bezpečí. A znovu o pár desítek sekund později. Na penaltě se objevil osamocený Rabušic, nadvakrát se snažil zakončit, míč ale přes obránce nakonec ani nedošel k bráně.

V 80. minutě předvedli domácí rychlý brejk, na jehož konci Koscelník centrem hledal Peška, před ním ale těsně odvrátil jeden z hostujících obránců.

V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Skovajsa a domácí dostali možnost krátké přesilovky. Z ní ale nevytěžili nic.

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „Budějovice mají velmi kvalitní tým, na jaře ještě neprohrály. Myslím, že jsme měli po celý zápas více možností vstřelit branku, ale nebylo nám přáno. Byl to hodně těžký a soubojový zápas, ale bylo tam i hodně kvalitních akcí jak z naší strany, tak ze strany soupeře. Chyběly tomu branky. Nedokázali jsme bohužel proměnit některé své náznaky, které jsme měli. Zrovna dnes nám chyběl Mosquera, který tomu dokáže dát určitou nadstavbu. Soupeř velmi kvalitně bránil. Kluci odmakali zápas naplno, udělali vše pro vítězství. Je z toho remíza s těžkým soupeřem."

David Horejš (trenér Č. Budějovic) „Chtěl bych pochválit místní trávníkáře. Teď počasí nebylo moc dobré a hřiště bylo připravené velice dobře. Dnes jsme tady odehráli dobré utkání, myslím, že kombinačně jsme byli lepší než Liberec. Bohužel jsme nevyužili nějakou tu možnost, kterou jsme měli. V první půli Filip Havelka, v druhém poločase David Ledecký. Byli jsme na Liberec dobře připraveni, dobře jsme si je pohlídali. Bylo to takové klasické remízové utkání. Jsem rád, že jsme zápas opět uhráli s nulou. Liberec je v domácím prostředí hodně těžký soupeř, takže ten bod pro nás má velkou cenu. Myslím si, že při troše štěstí a klidu v poslední třetině hřiště jsme mohli pomýšlet na i víc. Ale bod bereme."

Slovan Liberec - Dynamo Č. Budějovice 0:0

Žluté karty: 34. Mara, 61. Hoftych (mimo hřiště), 69. Mikula, 89. Fukala – 18. Talovierov, 60. Ćolić, 75. Skovajsa. Červené karty: 87. Skovajsa. Rozhodčí: P. Orel - R. Dresler, Z. Vaňkát. VAR, AVAR: T. Klíma, L. Ratajová

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) - Karafiát, Mara - Koscelník, Pešek - Rondić, Rabušic 

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Ćolić, Králik, Talovierov, Skovajsa – Čavoš (C), Havelka – Ledecký (77. Jánošík), Mészáros (64. Brandner), Mršič (88. Novák) – Alvir

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, Budějovice, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, Lužická Nisa, Pavel Hoftych, trenér, Bílí Tygři Liberec, Filip Havelka, David Ledecký, HC Dynamo Pardubice, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Nisy gól nepadl. Slovan se s Budějovicemi rozešel remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.