Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan vrátil nováčkovi porážku. V atraktivním zápase porazil Pardubice 4:1

Parádní první poločas rozhodl o vítězství Slovanu nad Pardubicemi 4:1. Domácí vstřelili všechny góly právě v první půli, po půl hodině vedli už 3:0. Vrátili tak nováčkovi podzimní porážku 0:3. Mužem utkání se stal Sadílek s bilancí dvou gólů a přihrávky.

Domácí naznačili, jak to bude vypadat, už v první minutě. Rabušic dostal zpětnou přihrávku před branku, kde se otočil kolem obránce a trefil tyč. V šesté minutě už se ale skóre měnilo. Dlouhý pas Mikuly hostující obránce přihrál Sadílkovi a ten prostřelil Boháče – 1:0.

A hned ve 13. minutě to bylo o dvě branky. Mosquera zahrál trestňák na přední tyč a hlavou míč poslal do sítě Karafiát – 2:0. A koncert pokračoval dál. Sadílek vyslal kolmicí Rabušice, který zpětnou přihrávkou našel Karafiáta, který svým druhým gólem zvýšil na 3:0.

Hostující trenér poté do sestavy výrazně sáhl a vystřídal hned trojici hráčů. A Pardubice se skutečně zvedly a v 39. minutě se dokonce pískala penalta po faulu Chaluše. Jenže bývalý Pardubičák Knobloch střelu Hufa zneškodnil.

A tak opět udeřili domácí. A byla to akce téměř exhibičního formátu. Pešek dostal nádherný centr do šestnáctky od Karafiáta, patičkou uvolnil Sadílka a ten druhou brankou v utkání znovu prostřelil Boháče – 4:0.

Úvod druhé půle patřil Pardubicím, které rychle snížili. A byla to další fotbalová paráda. Kostka patičkou uvolnil Čelůstku, ten našel Hufa, který z první poslal míč do sítě – 4:1.

Ofenzivní partie pokračovala. Pešek hledal Rabušice, míč se k němu ale nakonec nedostal. 

Až poté tempo hry trochu opadlo a další šance už tolik nepřibývaly. Přesto mohli domácí v 69. minutě přidat pátou branku. A byla to akce dvou střídajících hráčů. Faško pláchl obraně, předložil míč Nečasovi, ten ale lehce podklouzl a bránu překopl. A v 74. minutě Faško tentokrát zakončoval, bránu ale přestřelil.

Pátý gól nakonec padl a vstřelil ho Rondič. Jenže byl v ofsajdu a tak se skóre neměnilo.

Slovan Liberec - FK Pardubice 4:1 (4:0)

Branky: 6. Sadílek, 13. Karafiát, 25. Karafiát, 45+2. Sadílek – 50. Huf. Rozhodčí: O. Pechanec – P. Blažej, P. Caletka. Neproměněná penalta: 41. Huf (PAR). ŽK: 39. Chaluš – 41. Surzyn. Bez diváků.

FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) – Karafiát (82. Cancola), M. Sadílek, Mara (68. Faško) – Pešek (82. Michal), Rabušic (56. Rondić), Mosquera (56. Nečas)

FK Pardubice: Boháč – Prosek (27. Petráň), Šejvl, Toml, Surzyn – Jeřábek (C) (27. T. Čelůstka) – Tischler (46. Pfeifer), Hlavatý, Solil, D. Kostka (60. Cadu) – P. Černý (27. Huf)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, Pardubice, FC Slovan Liberec, HC Dynamo Pardubice, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vrátil nováčkovi porážku. V atraktivním zápase porazil Pardubice 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.