Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan je ve čtvrtfinále domácího poháru. O postupu rozhodl v závěru Pešek

Už to vypadalo, že osmifinálový pohárový duel mezi Libercem a Budějovicemi dospěje do prodloužení, jenže pak předvedli krásnou akci Mosquera s Peškem a druhý jmenovaný na konci 89. minuty rozvlnil síť. Domácí tak postupují do čtvrtfinále domácího poháru.

Slovan se představil v kombinované sestavě, od začátku dostalo příležitost hned několik hráčů, kteří jinak spíše střídají. A nebezpečnější byli v úvodu hosté. V 15. minutě chtěl Mršič udělat kličku Nguyenovi, ten ale v poslední chvíli zachránil. O tři minuty později dostal stejný hráč zpětnou přihrávku, z první ale přestřelil. 

Liberečtí měli několik rychlých akcí, k zakončení se ale příliš nedostávali. K ráně se zpoza vápna dostal Rondič, míč mu ale sklouzl z kopačky a bránu netrefil.

Ve druhé půli mohli zničehonic skórovat domácí. A byl by to nádherný gól. Faško absolvoval hlavičkový souboj a padající míč si nakonec našel, napálil ho z voleje a málem vymetl šibenici.

Pomalu se zdálo, že zápas dojde do prodloužení, když přišla gólová akce domácích. A přišli s ní střídající hráči. Mosquera poslal krásný pas za obranu, kam si naběhl Pešek a prostřelil Drobného – 1:0.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branky: 90. Pešek. Žluté karty: 42. Nečas, 63. Purzitidis - 50. Čavoš. Rozhodčí: T. Klíma - D. Vodrážka, V. Melichar

FC Slovan: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Purzitidis, Mikula (C) - Cancola (61. Michal), Faško (72. Sadílek), Mara - Nečas (61. Pešek), Rondić (72. Rabušic), Šulc (61. Mosquera) 

Č. Budějovice: Vorel (46. Drobný) - Čolič, Havel, Králik, Talovierov, Skovajsa - Vais (67. Valenta), Havelka (77. Novák), Čavoš (C) (67. Alvir), Mršić (78. Jánošík) - Brandner

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, pohár, budějovice, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, čtvrtfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan je ve čtvrtfinále domácího poháru. O postupu rozhodl v závěru Pešek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.