Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cesta přes pohár do Evropy je strašně těžká, řekl po postupu do čtvrtfinále trenér Slovanu Hoftych

Po pár týdnech se se stejným soupeřem z Budějovic utkali U Nisy po lize i v poháru. Opět to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, jenže v samotném závěru rozhodl Pešek, který tak Slovan poslal do čtvrtfinále pohárové soutěže. Soupeře pro něj teprve pozná.

Jak jste viděl pohárový duel s Budějovicemi?
Šlo o vyrovnané utkání. Měli jsme přece jenom více změn, takže se sestava dlouho hledala a měli jsme tam řadu nevynucených chyb. Nemůžu klukům upřít bojovnost a snahu. Náš záměr byl co nejdéle držet vyrovnaný stav a potom jsme tam chtěli pustit hráče, kteří mají přidanou hodnotu, jako je Pešek, Mosquera nebo Sadílek. Podařilo se to do puntíku a jsme rádi, že jsme nešli do prodloužení.

Hrála celá řada hráčů mimo základní sestavu. Co vám ukázali?
Nikdo z nich nezklamal, bylo to pro ně velmi těžké, těch změn bylo hodně. Ukázali slušné věci, dobré to bylo i pro mladého Šulce, který po velmi dlouhé době hrál zápas od začátku. 

Hodnocení střelce vítězného gólu Peška

O účast v pohárech hrajete i v lize, jak důležitý je pro vás v tomto směru domácí pohár? Může to být snazší cesta do Evropy?
Nemyslím si, že by to byla snazší cesta do Evropy. Ta cesta je naopak strašně těžká, loni jsme si to zkusili ve finále, kdy za námi bylo hodně zápasů. Nakonec je vlastně jedno, jestli vypadnete v prvním kole nebo ve finále. 

V týmu máte dva křídelníky, kteří hráli v Bohemians. Teď vyšlo najevo, že tam chce končit i Jan Vodháněl. Líbil by se vám v týmu?
Vodháněl je určitě velmi šikovný fotbalista. Loni si nás vykouřil, když nám dal dvě krásné branky. Je to dobrý fotbalista, jako je v české lize hodně.

S Dynamem jste hráli doma nedávno v lize. Je to pro váš styl výhoda nebo nevýhoda?
Dynamo je herní mužstvo, jsou trenérem Horejšem učení atraktivní fotbal. Mají hodně šikovných fotbalistů. Patří do horní poloviny tabulky. Máme s nimi dobrou bilanci a věřili jsme, že je dokážeme porazit. Taktika byla stejná, jen jsme změnili hráče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, pohár, fotbal, Budějovice, Evropa, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, čtvrtfinále, Lužická Nisa, fotbalista, Jan Vodháněl, trenér, Bohemians 1905, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta přes pohár do Evropy je strašně těžká, řekl po postupu do čtvrtfinále trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.