Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Není normální držet děti doma, reaguje Hoftych. Postihne nás každá blbá viróza, vadí mu

Jeho tým potřetí za sebou nevyhrál, na Slovácku padl gólem z penalty 0:1. Trenér Slovanu Pavel Hoftych měl ale po utkání na srdci především fakt, že v pátek povolený amatérský sport zřejmě opět nebude. „Nevidím v tom žádný zdravý rozum a logiku,“ apeloval po utkání s šátkem s nápisem „Sport=imunita. Nechte děti sportovat. Bez omezení!“

„Jedna věc je, když se komplikuje situace s ohroženými skupinami a pacienty, ale druhá věc je a to by měla vědět i skupina MeSES, která určuje pravidla a je tam dostatek chytrých lidí a doufám, že mezi nimi jsou i sportovci, že není normální držet děti a amatérské sportovce doma, když mohou na zdravém vzduchu sbírat imunitu a díky imunitě být odolní proti nemocem, které tu jsou,“ vadí Hoftychovi.

Utkání na Slovácku pohledem Michala Sadílka

Liberecký trenér věří, že ve vládě i mezi odborníky, kteří rozhodují, nejsou jen lidi, kteří někde sedí a tvoří čísla, a kteří nemají motivaci děti ven pustit. „Pevně věřím, že jsou mezi nimi sportovci a rodiče a že dětský a amatérský sport bude a že se děti budou moci pohybovat venku,“ dodal trenér. 

Nařízení jsou podle něj proti logice. „Když nebudeme mít zdravý národ, tak nás postihne každá blbá viróza, která tady poletí a to ten covid nezlehčuji. Věřím, že odborníci a nový ministr zdravotnictví od pondělí amatérský a dětský sport povolí, jinak v tom nevidím vůbec žádný zdravý rozum a logiku,“ uzavřel aktuální téma.

Jak byste zhodnotil utkání na Slovácku?
První poločas byl vyrovnaný, měli jsme několik dobrých situací, Slovácko hrozilo hlavně standardními situacemi. Druhá půle byla také vyrovnaná, Slovácku vyšel jeden brejk, kdy jsme to špatně zavřeli a Milan Knobloch při zachraňování situace fauloval. Nešťastně jsme prohráli, což se nám tento týden stalo už v poháru. Naším problémem není, že občas branku dostaneme, ale že si vytváříme málo šancí a góly nedáváme.

Je porážka komplikací v boji o poháry?
Dlouho jsme dotahovali první pětku, pak jsme se dotáhli. Teď už bude každé utkání důležité. Honili jsme hlavně body z podzimu, které nám utekly kvůli účasti v evropském poháru. Uvidíme, jak to bude, teď nás čeká Slavie, pak jedeme dvakrát ven. Na konci se t sečte a ti nejlepší se tam dostanou.

Jak jste viděl penaltovou situaci?
Viděl jsem to rychle na videu. Milan si na to lehce sáhl, ale tím, jak tu situaci musel hasit, tak do hráče zajel a penalta byla naprosto jistá. Chyba ale byla už dřív v poli, gólmana bych z toho nevinil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, hoftych, slovácko, sport, Pavel Hoftych, 1. FC Slovácko, imunita, FC Slovan Liberec, Milan Knobloch, virové onemocnění, Michal Sadílek, SK Slavia Praha, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Není normální držet děti doma, reaguje Hoftych. Postihne nás každá blbá viróza, vadí mu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.