Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kluci vědí, že nám něco chybí, říká po další porážce trenér Slovanu Hoftych

Liberečtí fotbalisté proti Slavii neodehráli špatný zápas, podle trenéra Hoftycha se v závěru projevila větší kvalita kádru Pražanů. Liberec i s pohárem nevyhrál už pět utkání, navíc vstřelil jediný gól z penalty. „Musíme to zlomit,“ dívá se Hoftych už na další zápas v Opavě.

Jak byste zhodnotil zápas se Slavií?
Bojovné utkání. Chtěli jsme, aby to mělo tempo a byl tam důraz, abychom ze Slavie vyždímali, co v nich ještě zbylo. V prvním poločase jsme měli velmi slušné pasáže. Bohužel nás trápí koncovka, nedokážeme naše situace vyřešit do zakončení. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, obě dvě mužstva chtěla. Rozhodla dostřídání Slavie a šířka jejího kádru. Hráči jako Ševčík, Provod a Kuchta ještě podkouřili pod kotlem a vyústilo to penaltou na Kuchtu. Prohráli jsme, ale hráči se odevzdali a dali do toho maximum.

Další penaltová situace a další pozdně inkasovaná branka. Čím to?
Jak jsme v určité fázi měli více štěstí, teď zase máme více smůly. Honza Kuchta, všichni ho známe, umí si najít situaci, kde strčí nohu mezi odkopávajícího hráče a balon – penalta. Těžko někomu něco vyčítat, Kuchta to udělal chytře. Spíš to bylo o tom, že střídání Slavie vedlo k větší kvalitě. Už před tím tam měli dvě tři věci. Spíš to bylo o tom, že my nedokážeme dát branku.

Jak jste byl spokojen s výkonem dvojice mladých stoperů?
Byl to pro ně těžký zápas, zvládli ho ale velmi dobře. Dobře se zajišťovali a zachytávali náběhy Slavie. První poločas soupeři obrana nedovolila vůbec nic. Mario je velmi zajímavý hráč, který dokáže zahrát na více pozicích, Chaly to zvládl taky velmi dobře. 

Honocení Matěje Chaluše

Situace v tabulce není ideální, jaké jsou šance směrem k Evropě?
Je to pořád stejný příběh. Je to o tom, jestli dokážeme, nebo nedokážeme vítězit. Momentálně nám to nejde. Teď je to o tom, jestli se dokážeme do hry vrátit a kartami zamíchat. Pokud ne, půjdu tam mužstva, která jsou lepší. Budeme se snažit, abychom ten vlak zachytili. Inkasujeme málo branek, chybí nám ale větší kvalita a klid v koncovce.

Rabušic dostal žlutou kartu hned po příchodu na hřiště, Mosquera dostal osmou žlutou v závěru. Je i z toho cítit možná frustrace z posledních výsledků?
Nemyslím si, Rambo tam přišel s tím, že chce zápas zlomit. U Mosquery byla otázka času, kdy tu kartu dostane. Vůbec bych to neslučoval s frustrací. V kabině je pracovitá nálada, hráli jsme se soupeři ze špičky tabulky. S každým jsme buď remizovali, nebo prohráli o gól. Pokud nedáme góly, ani vyhrát nemůžeme.

Jak to zlomit?
Je to o tréninku. Kluci vědí, že nám něco chybí. Všichni makají na tom, aby se nám finální věci dařili. Mužstvo pracuje perfektně, snažíme se, momentálně to nejde. Chybí nám i Kuba Hromada a Júsuf, kteří by konkurenci zvedli. Chybí nám možná i trochu štěstí, abychom to převáhli na naši stranu.

Když jsme u toho štěstí, není čas na nové rituály?
K rituálům už bych se nevracel. Byli jsme na soustředění v Břízkách. Se Slavii jsme drželi dlouho krok. Všichni pracujeme na tom, abychom to hned v dalším utkání v Opavě zlomili.

V čem bude utkání v Opavě jiné?
Opava je tým, který hraje hodně otevřený fotbal, mají tam fotbalisty se zajímavou minulostí. Jsou z druhého pólu tabulky. Pokud se chceme udržet v boji o Evropu, musíme vyhrát.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, hoftych, slavia, SK Slavia Praha, SFC Opava, FC Slovan Liberec, trenér, Evropa, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluci vědí, že nám něco chybí, říká po další porážce trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.