Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan po čtyřech zápasech zabral. Z Opavy veze vítězství 2:0

Sérii čtyř utkání bez výhry, z toho tří proher, ukončil Slovan v Opavě. Rozhodující nások si Liberečtí vytvořili už v první půli, kdy se prosadil Rondič a po něm Sadílek. Už v sobotu hraje Liberec další ligový zápas v Mladé Boleslavi.

Hned v první minutě měl dobrou možnost Slovan. Pešek se dobře uvolnil a pálil na zadní tyč, bránu ale těsně minul. V osmé minutě mohla skórovat Opava. Rataj si zaběhl za obranu, jenže nezvládl zakončit a navíc fauloval.

Ve 21. minutě měl dvojitou šanci Liberec, nejprve jeho hráči trefili tyč, hra tak pokračovala Pešek hlavičkoval a míč už se snášel do brány, ze které ho ale vykopl Hrabina.

O dvě minuty později už se ale hosté radovali. Sadílek ve vápně našel Rondiče a ten se nemýlil – 0:1. Liberečtí pak byli jasně lepší a měli několik šancí, v té největší hlavičkoval těsně mimo Koscelník. V 38. minutě už se hosté radovali podruhé. Role si tentokrát Sadílek s Rondičem vyměnili a první jmenovaný uklidil míč do sítě – 0:2.

Také druhou půli začali lépe hosté, Rondič volil lob z dálky, bránu o kousek minul. A v 51. minutě znovu Rondič. Stáhl si centr a trefil břevno.

V 59. minutě mohla Opava snížit. Dědič pálil z dobré pozice, Knobloch ale zasáhl.

Slovan se v dalších minutách soustředil především na dobrou defenzivu, dopředu už se tolik nehnal. Opavě se zase nedařilo dostávat do útoku. 

SFC Opava - Slovan Liberec 0:2 (0:2)

Branky: 23. Rondić, 38. Sadílek. Žluté karty: 9. Rataj, 13. Hnaníček, 18. Hrabina, 37. Didiba, 49. Kulhánek, 84. Dědič, 85. Kováč (hlavní trenér) - 23. Rondić, 36. Pešek, 86. Mikula. Rozhodčí: Dubravský – Mokrusch, Hrabovský

Slezský FC Opava: Digaňa – Hrabina, Hnaníček (C), Didiba – Kulhánek – Harazim (68. Mondek), Nešický (81. Večerka), Lukáš Holík (57. Řezníček), Kania (57. Helešic) – Smola, Rataj (57. Dedič)

FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) - Mara, Sadílek, Karafiát (71. Faško) - Koscelník (77. Nečas), Rondić (71. Matoušek), Pešek (83. Michal)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, opava, FC Slovan Liberec, SFC Opava, FK Mladá Boleslav, Lukáš Holík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po čtyřech zápasech zabral. Z Opavy veze vítězství 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.