Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další vítězství. Sadílek se trefil v Boleslavi a Slovan bere tři body

Po sérii nezdarů se Slovan vrátil na vítěznou vlnu. A rovnou bere dvě vítězství v řadě z venku. Po třech bodech z Opavy veze výhru i z Boleslavi, kde jedinou trefu obstaral Sadílek. Liberečtí se tak stále nevzdávají účasti v pohárech.

Středočeši vstoupili do zápasu mírně aktivněji, nicméně hostující obranu nepřekonali. Naopak Liberec mohl otevřít skóre zápasu z protiútoku po jednom z boleslavských útoků. Balón přenesli obránci na levou stranu na rozběhnutého Mosqueru, který s ním došel až před pokutové území. Následně odcentroval na nabíhajícího Koscelníka, jemuž ale ve střele na poslední chvíli zabránil obránce. Míč poté drželi i nadále častěji na kopačkách domácí, kteří měli i velkou gólovou příležitost Jiřím Klímou. Po centru do vápna měl boleslavský útočník možnost zakončit, ze slibné pozice ale trefil pouze brankáře Knoblocha.

Po nepříliš atraktivní pasáži rostla útočná aktivita hostí především díky centrům do vápna. Jeden dlouhý aut Fukaly mladoboleslavská obrana odhlavičkovala pouze na hranici šestnáctky. Zde číhal Michal Sadílek, jenž vyslal zdánlivě neškodnou skákavou střelu, která ovšem dopadla přímo k pravé tyči. Vstřelil tak již svůj pátý gól v sezoně. Na míči byli do konce půlky stále častěji domácí, nicméně větší šance si vypracovat nedokázali. Naopak jsme leckdy zahrozili z protiútoku.

Hned v úvodu druhé půle se dostali domácí do dvou velkých šancí. Nejdříve si po odražené střele mohl dát Pourzitidis vlastní branku, Knobloch ale dobře vyrazil na roh. Z něho následně skvěle přihrál hlavou osamocený Škoda na nabíhajícího Takácse. V obrovské příležitosti těsně před brankou však svou hlavičku přestřelil. Trend z prvního poločasu stále přetrvával, herní převahu měla i nadále Mladá Boleslav, ovšem tentokrát už i rostl počet jejích šancí. 

K vidění bylo i několik našich protiútoků či třeba přímý kop v podání Faška. Žádná z našich šancí však branku přímo neohrozila. Pěknou průnikovou přihrávku vyslal Mara, kdy mohl jít sám na brankáře střídající Nečas, avšak to by nesměl brankář Šeda včas vyběhnout.

Zdaleka největší šance domácích přišla pár minut před koncem základní hrací doby. Rychlý protiútok začal výkopem od brankáře. Po pěkné souhře, centru Malinského a prostrčení Drchala se ke střele dostal Budínský. Jeho umístěnou ránu však skvělým zákrokem vyrazil Knobloch na tyč. Do konce utkání už Liberec boleslavské útoky přežil, zvítězili jsme tedy 1:0.

Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branky: 26. Sadílek. Žluté karty: 85. Budínský, 90+2. Klíma Jakub, 90+3. Takács, 90+5. Jarolím (mimo hřiště) – 90+3. Knobloch. Rozhodčí: Berka – Leška, Poživil

FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Jakub Klíma, Křapka, Preisler – Ladra (64. Drchal), Matějovský (83. Budínský), Takács, Zmrhal (73. Skalák) – Škoda, Jiří Klíma (64. Malinský)

FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Karafiát, Pourzitidis, Mikula – Mara, Faško, Sadílek (90+1. Michal) – Koscelník, Matoušek (67. Diamé - 90+1. Cancola), Mosquera (73. Nečas)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan Liberec, liga, fotbal, boleslav, Michal Sadílek, FC Slovan Liberec, BK Mladá Boleslav, SFC Opava, Bílí Tygři Liberec, Jiří Klíma, HC Škoda Plzeň, FK Mladá Boleslav, Jakub Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další vítězství. Sadílek se trefil v Boleslavi a Slovan bere tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.