Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obě mužstva šla za vítězstvím, ocenil trenér Slovanu Hoftych

Velmi blízko byl Slovan k vítězství nad Spartou. Vedl dvěma góly Peška, který měl šanci na hattrick, jenže poté Sparta během minuty vyrovnala. Až do konce se pak hrálo tak, aby oba týmy vyhrály, což se líbilo i libereckému Pavlu Hoftychovi.

Jak byste zhodnotil duel se Spartou?
Viděli jsme kvalitní zápas. Šli jsme do vedení, v poločase jsme chtěli využít okének v obraně soupeře, která se snaží hrát hodně konstruktivně dopředu. Dali jsme druhou branku, škoda, že Kuba Pešek nevyužil šanci na hattrick, to už bychom asi soupeře dorazili. Pak nám ale Sparta dala dvě rychlé branky a místo 3:0 to bylo 2:2. Poté šla obě mužstva za vítězstvím. Měli jsme větší příležitosti, ale podržel nás i Milan Knobloch.

Jak vnímáte návrat fanoušků na stadion?
Fanuškům děkujeme, bylo je slyšet. Bylo fantastické mít zpátky energii od lidí. Především hráči byli natěšení. Děkujeme všem, co přišli a museli podstoupit byrokratická opatření.

Co si myslíte o návratu fanoušků?
Myslím, že by se měla otevírat hlediště i pro kulturní akce v celé republice. Mezi naše fanoušky patří například herec Láďa Hampl, který už je rok bez práce. Věřím, že ve všech oblastech přijde otevření.

Hodnocení Jakuba Peška

Jakub Pešek prožívá povedenou sezónu, co říkáte na jeho výkon?
Péša měl období, kdy se mu ne úplně dařilo, dneska ty situace vyřešil, tak jak měl. Hrál skvělý zápas, je to pro nás důležitý hráč, jak fotbalově, tak lidsky.

Nebojíte se jeho letního odchodu?
Každému hráči přejeme do budoucna to nejlepší. Je to i naše práce. Teď ale potřebujeme, aby ještě pomohl Slovanu ve zbytku sezony.

Neměli jste ho na hřišti ještě nechat?
U Péši už bylo vidět, že už nestačil tolik dozadu. Hattrick mohl dát, měl tam několik perfektně vyřešených situací. Proběhla komunikace i s ním, měl toho plné zuby.

Co se stalo v těch dvou minutách, kdy Sparta vyrovnala?
Můžeš vést 3:0, najednou dostaneš branku a než se z toho vzpamatuješ, je vyrovnáno. Mrzí to, ale ocenil bych to, že Sparta se nevzdala.

Šancí na rozhodnutí jste měli dost, mrzí to?
Mrzí, zrovna u Jhona bychom potřebovali, aby byl efektivnější. Měli jsme tam ale i další situace, abychom zápas zlomili, ale je potřeba vidět, že i Sparta měla šance.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, hoftych, sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Jakub Pešek, Milan Knobloch, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obě mužstva šla za vítězstvím, ocenil trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.