Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kdo povede krajský fotbal? Proti Peltovi stojí Ondřej Holeček z Hrádku

Je možná trochu překvapivé, že po korupčním skandálu Miroslav Pelta opustil post předsedy fotbalového svazu, jenže předsedou v Libereckém kraji zůstal. A kandiduje znovu. Dlouho byl jediným kandidátem, až nedávno se Peltu sesadit rozhodl předseda hrádeckého Slovanu Ondřej Holeček, který kadiduje za hnutí F-evoluce. Volby proběhnou v úterý.

„Někdy na konci roku jsme na toto téma vedli debatu nejdříve v klubu, poté v rámci okresního svazu s tím, že jsme věděli, že hnutí fotbalová evoluce, se snaží s českým fotbalem něco udělat. Zároveň, jsme také věděli, že jediným kandidátem na předsedu krajského svazu je pan Miroslav Pelta a řekli si, že zkusíme najít nějakého jiného kandidáta,“ vzpomíná Ondřej Holeček, kde se začala rodit myšlenka na kandidaturu.

Sám prý ale nejprve vůbec kandidovat nechtěl a snažil najít někoho, kdo by tuto funkci dělat chtěl. Jenže nikdo se nenašel, a tak do toho jde sám. „Chtěl jsem, aby pan Pelta nebyl jediným kandidátem a delegáti měli možnost svobodné volby a také výběru, tak jak by to u voleb mělo být,“ vysvětluje Holeček.

Předseda fotbalového klubu v Hrádku přitom osobně proti Peltovi nic nemá. „Kandidatura pana Pelty není úplně šťastné rozhodnutí a pokud se u lidí a partnerů má obnovit důvěra v tento náš milovaný sport, tak by to nebyl určitě dobrý signál. A to přesto, že pro český fotbal udělal hodně,“ dodává kandidát, který platil za velký talent českého fotbalu, a dokonce si zahrál na evropském šampionátu do 16 let po boku Petra Čecha nebo Jaroslava Plašila.

Jenže kariéra se vyvíjela trochu jinak a Holeček během let poznal po fotbalové stránce celý Liberecký kraj. „O krajském fotbalu jsem měl díky Hrádku vždy velký přehled a díky zkušenostem z krajských klubů vím jaké problémy kluby řeší, co je trápí a tomu bych chtěl být v budoucnosti nápomocen,“ řekl.

Holeček přiznává, že s rozhodováním mu pomohl také projekt fotbalové evoluce F-evoluce, která i jménem svého předsedy Vladimíra Šmicra Holečka podporuje. „Věděl jsem, že hnutí fotbalová evoluce, se snaží s českým fotbalem něco udělat,“ přitakává.

Holečka podporuje například i liberecký hejtman Martin Půta, jenž je shodou náhod i jeho sousedem v Hrádku. Podle Půty už prý také koluje historka, že si hejtman svého kandidáta „vymyslel“ a radí se s ním přes plot. „Slyšel jsem ji jen zprostředkovaně, takže ji beru spíš jako fotbalový vtip. A Mirek má vtipy rád,“ uvádí hejtman. „Volba ve fotbalovém svazu je plně v odpovědnosti volitelů a dalších lidí, kteří se fotbalu věnují. Rozhodně do ní nechci, neumím a nebudu zasahovat. Rozhodnout se mezi dvěma kandidáty na krajského předsedu fotbalu budou muset oni sami,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Ondřej Holeček

Štítky pelta, holeček, volby, fevoluce, fotbal, fotbalový svaz, Miroslav Pelta, Ondřej Holeček, Liberecký kraj, evoluce, Petr Čech, Jaroslav Plašil, Martin Půta, Luděk Mádl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo povede krajský fotbal? Proti Peltovi stojí Ondřej Holeček z Hrádku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.