Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Komplikace v boji o poháry. Slovan prohrál na Bohemce 0:3

Liberečtí fotbalisté nezvládli souboj na hřišti Bohemians, kde padli 0:3. Dvě branky padly v úvodu druhého poločasu, nejprve se z penalty prosadil Pulkrab, poté patičkou Necid a v závěru pečetil Hronek. Slovanu se tak vzdaluje účast v příští sezóně evropských pohárů.

Šance Slovanu byla k vidění hned ve třetí minutě hry. Z levé strany centroval do vápna Karafiát, přičemž domácí obrana balón neodklidila ideálně, protože se k němu dostal Rondić. Ten pak zvládl vystřelit, nicméně z velké příležitosti trefil pouze brankáře. I na druhé straně si domácí vypracovali slušnou možnost na gól. Po centru zakončil hlavou Pulkrab, avšak brankář Knobloch mu ránu skvěle vyrazil na roh. U další šance domácího celku stál Necid, který se po centru zprava dostal k hlavičce. Ovšem moc mu nesedla a bránu netrefil. 

Zpočátku utkání byl spíše aktivní Slovan, nicméně postupem času se síly na hřišti vyrovnaly. Oba celky se hnaly dopředu a do zakončení, ale nějakých vyložených šancí bylo k vidění pramálo. Hra byla založena především na osobních soubojích. Náš tým posílal mnoho centrů do vápna, ze kterých však nic nebylo. Párkrát se pouze dostal k zakončení Rondić, bezúspěšně. Těsně vedle před koncem poločasu vypálil také Pešek, který z volného prostoru trefil pouze boční síť brány. Do konce poločasu branka nepadla. 

V úvodu druhé půle darovala obrana Slovanu penaltu soupeři. Stalo se tak po velké chybě Jugase a jeho malé domů. Ta byla tak slabá, že na bránu sám vyrazil Pulkrab a Knobloch neměl jinou možnost, než ho zastavit za každou cenu. Za to obdržel žlutou kartu a domácí tak kopali penaltu. Ujal se jí faulovaný Matěj Pulkrab, který bez problému proměnil. Netrvalo to vůbec dlouho a domácí přidali další branku. U pravého rohu dobře podržel Pulkrab míč, následně pak prostrčil na Dostála. Ten už nízkým centrem našel Tomáše Necida, který velmi pohledně zavedl míč do naší brány.

Po druhé brance provedl trenér Hoftych několik střídání a Slovan si vypracovával alespoň náznaky šancí. Ovšem hra byla často přerušována fauly, sudí rozhal během šesti minut tři žluté karty. Poté přišla jednoznačně nejnebezpečnější pasáž Slovanu po inkasovaných gólech. Fantastický pohotový zákrok předvedl mladý brankář Bačkovský, kdy po centru Karafiáta si Krch skoro dal vlastní branku. 

Aktivní tempo libereckých pokračovalo. Koscelník vypálil zpoza hranice šestnáctky, ovšem střela mu byla vyražena pouze na roh. Následně se dostal v malém vápně k míči Jugas, ovšem přes domácí stopery míč neprotlačil. Velmi blízko k vstřelení branky měl Karafiát, se svou technickou střelou zpoza trefil břevno. 

A tak potřetí udeřili domácí. Hronek dostal v 82. minutě nabito na vápně a jeho střela se zastavila až v síti.

Bohemians Praha - Slovan Liberec 3:0 (0:0)

Branky: 51. Pulkrab, 57. Necid, 82. Hronek. Žluté karty: 25. Necid, 27. Pulkrab, 33. Květ, 63. Vondra, 85. Keita – 49. Knobloch, 64. Rabušic, 68. Karafiát. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Dohnálek. Diváci: 352

Bohemians 1905: Bačkovský – Köstl, Bederka, Krch – Dostál, Hronek (89. Osmančík), Ljovin, Květ (78. Novák), Vondra (89. Kosek) – Necid (78. Keita), Pulkrab (64.Puškáč) 

FC Slovan Liberec: Knobloch - Koscelník (86. Fukala), Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Faško (59. Rabušic), Karafiát (79. Nečas) - Pešek, Rondić, Mosquera (59. Matoušek)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, hoftych, bohemians, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Matěj Pulkrab, Tomáš Necid, žlutá karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace v boji o poháry. Slovan prohrál na Bohemce 0:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.