Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Gebre Selassie je ve spojení s Libercem, trenér Hoftych věří v jeho příchod

Fotbalista Theodor Gebre Selassie je podle všeho blízko k tomu, aby se v létě vrátil do Liberce, odkud v roce 2012 odešel do zahraničí. Čtyřiatřicetiletý bývalý český reprezentant, kterému po sezoně vyprší smlouva v Brémách, už se Slovanem jedná. Trenér Pavel Hoftych se zkušeným bekem v tomto týdnu mluvil a pevně věří, že Gebre Selassie jeho tým v létě posílí.

„Theo dal jasně najevo, že se mu už nechce nikde cestovat. V Liberci má rodinu, chce se tam vrátit, odvedl tam skvělou práci. Já a vedení jsme s ním už delší dobu ve spojení," řekl Hoftych po porážce 0:3 na hřišti Bohemians 1905 v utkání 31. ligového kola.

„Já jsem s ním mluvil naposledy tři dny zpět. Bavili jsme se i o pozici v týmu a postech, které je momentálně schopen hrát. Pevně věřím tomu, že se Theo k nám v létě přidá. Že spolu budeme pracovat a uděláme v Liberci ještě skvělou práci," dodal kouč Slovanu.

Gebre Selassie působil v Liberci v letech 2008 až 2012 a se Slovanem získal v sezoně 2011/12 český titul. Předtím hrával za Slavii Praha, Jihlavu a Velké Meziříčí. V Brémách se Gebre Selassie vypracoval až na zástupce kapitána. Za českou reprezentaci odehrál pravý obránce 54 utkání a dal v nich tři branky.

„Je to výborný člověk jak fotbalově, tak charakterově. Myslím, že takoví hráči by se měli vrátit do klubu, kde působili, pokud chtějí, a pomoci mu do budoucna. Theo se sám vyjádřil, že by byl rád, kdyby v klubu pracoval i po skončení kariéry. Já budu první, kdo bude rád, když ho uvítáme," dodal Hoftych.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, Liberec, Gebre Selassie, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, Pavel Hoftych, léto, SV Werder Bremen, Bohemians 1905, Česká fotbalová reprezentace, SK Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gebre Selassie je ve spojení s Libercem, trenér Hoftych věří v jeho příchod  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.