Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan přišel o vítězství v nastavení. S Brnem uhrál remízu 1:1

Liberečtí fotbalisté v boji o poháry ztratili, v 32. kole fotbalové ligy jen remizovali s Brnem. Domácí přitom vedli 1:0, jenže v poslední minutě nastavení vyrovnal Rúsek. Hosté tak nadále živí naději na záchranu.

Utkání předcházel emotivní moment. Do síně slávy byl uveden Josef Šural, který v dresu Slovanu nastřílel třicet branek. Ofenzivní hráč ale odešel předčasně a klub si ho společně s fanoušky a členy Šuralovy rodiny připomněl. Pak už se šlo hrát a domácí mohli jít hned ve třetí minutě do vedení. Rabušic se po centru Peška ocitl sám před Berkovcem, ale z malého vápna vůbec netrefil bránu.

Do dobré možnosti se ve dvacáté minutě dostal hostující Hladík, Knobloch si s ní ale poradil. Domácí měli více ze hry, v závěru půle se mohl opět prosadit Rabušic, jenže ani ve druhé šanci bránu netrefil. Ve druhé části se hrálo především na bránu Brna. Ve 49. minutě mě Rabušic třetí tutovku a tentokrát hlavou zařízení trefil, jenže skvěle zasáhl Berkovec.

V 64. minutě se dokonce po faulu Reitera kopala penalta. Míč si postavil Mara, jeho ránu k tyči ale vystihl Berkovec a skóre se tak neměnilo. O deset minut později zničehonic zněla za Berkovcem tyč. Zdálo se, že Koscelník centruje, míč se mu ale trochu svezl a nakonec orazítkoval brankovou konstrukci.

V 77. minutě už Berkovec nestačil. Domácí dobře kombinovali na pravé straně, Pešek poslal centr a Mousquera poslal hlavou míč na zadní tyč – 1:0.

Klid domácím mohl dát v 84. minutě Pešek, ten prošel přes několik hráčů Brna a na hranici vápna střílel, jenže jeho rána bránu minula.

Když už se zdálo, že Liberec bude brát tři body, přišel šok. Hosté rychle zakombinovali, přišel centr a Rúsek poslal míč hlavou za bezmocného Knoblocha – 1:1.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 77. Mosquera - 90+3. Růsek. Neproměněná penalta: 65. Mara. Žluté karty: 64. Pernica. Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Šimáček. Diváci: 850

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas (46. Purzitidis), Chaluš, Mikula (C) - Mara (76. Matoušek), Faško (58. Mosquera), Sadílek - Koscelník, Rabušic (58. Rondić), Pešek (90+1. Michal) 

FC Zbrojovka Brno: Berkovec - Bariš, Pernica (C), Hlavica, Moravec - Čermák - Štepanovský (82. Fousek), Růsek, Texl (75. Fila), Reiter (67. Přichystal) - Hladík

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, zbrojovka, brno, HC Kometa Brno, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Josef Šural, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

To je tak, když málem redaktor potratí myšlenku. Luboš Jenže Vrabec

Pátek, 14. května 2021, 23:56Odpovědět

Petr Kučera

Liberečtí fotbalisté v boji o poháry ztratili, ... Ty krávo, já vás lovínkuju. Ztratili co? Klíče od baráku? Čtou si vaše telátka, co napsali? Nemá to hlavu ani patu.

Pátek, 14. května 2021, 23:42Odpovědět

Slovan přišel o vítězství v nastavení. S Brnem uhrál remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.