Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Potřebujeme ještě dva tři kvalitní hráče, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych

Slovan se připravuje na novou sezonu, tradičně je velký pohyb v kádru. Největší posilou je zatím Theo Gebre Selassie, trenér Hoftych by ale rád přivítal ještě dvě až tři posily. Už ve středu tým odjíždí na soustředění do Rakouska.

Tentokrát se na odchody daří poměrně rychle reagovat příchody. Může to být výhoda při sehrávání kádru? 
Je dobré, že na začátku přípravy mohou dostat příležitost i kluci z juniorky. Čuchnou si k zápasům a ochutnají ligový kádr. Menší komplikací je, že poslední dva příchozí Meszároš a Havelka mají drobné zdravotní problémy a netrénují na sto procent. Zápasy zatím ukázaly, že velkou posilou bude Gebre, a to jak do kabiny, tak na hřiště. V téhle fázi jsme tam, kde jsme chtěli být. Vrátit by se měl Maťo Koscelník, otazník je u Kamso Mary.

Jak to vypadá s posilami? Už je hotovo?
Hotovo ještě určitě není. Cítíme, že tým potřebuje ještě dva až tři kvalitní hráče. Mohou to být Koscelník a Mara, kteří jsou vyzkoušení, ale potřebujeme i na křídlo a do útoku hráče.

V některých italských médiích se objevují spekulace i ohledně Imada Rondiče. Je tam nějaký posun?
Netuším. Imad trénuje s námi, tohle není moje teritorium. Spekulace neberu v potaz.

Zmínil jste Gebreho. Potěšilo vás, jakou formu si přinesl?
Jsem rád, že to dobře dopadlo. Theo je velmi dobrý po lidské stránce a kdyby to nedopadlo, bylo by to velké zklamání. Projevil zájem vrátit se do Liberce a nebylo to o penězích. V zápasech ukázal, že je velmi kvalitní fotbalista a i v tréninku ukazuje hráčům, jak to má vypadat. 

Jak si vedou mladíci z b-týmu Polyak a Bína. Mohli by atakovat ligový kádr?
Oba dva jsou šikovní a pracovití. S oběma budeme pracovat, bude i na nich, jestli se v kádru udrží. U mladých je to tak, že do přípravy vletí s plným elánem, starší hráči se rozjíždí trochu pomaleji. Časem se to vyrovná. Oba ale v sobě něco mají.

Je něco nového ohledně Tarase Kačaraby a Jana Matouška?
Probíhají jednání o obou hráčích. S Tarasem jsem mluvil i s Jindrou Trpišovským. Taras je nadále ve Slavii, stejně jako Matoušek u nás. Záleží, jak si to kluby mezi sebou vyřeší. Jak to dopadne nezáleží na mě. 

Po návratu Oliviera Vliegena máte v kádru čtyři gólmany, jak vypadá situace okolo nich?
Hasalík odjel do Třince, kde by měl být na roční hostování a působit ve druhé lize. Brankářský post máme vyřešený. Je tu Vliegen, který si na hostováních vždy vydobyl místo jedničky. V Senici odchytal těžké zápasy, nakonec se zachránili. Jsou na něj velmi dobré reference. Oli za rok hodně vyspěl a je pro nás konkurenceschopný vytvořit dobrou dvojici s Milanem Knoblochem.

Už ve středu máte zamířit na soustředění v Rakousku. Máte v hlavě nominaci?
Nominaci už máme prakticky jasnou, jsou to kluci, kteří s námi trénují, maximálně jeden dva tu zůstanou. Otazník už visí jen nad Koscelníkem a Marou. Necháváme si dvě místa volná, kdy by za námi přijeli nějací noví hráči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, gebre, hoftych, příprava, Pavel Hoftych, Theodor Gebre Selassie, Rakousko, trenér, Jan Matoušek, Olivier Vliegen, Imad Rondić, Milan Knobloch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebujeme ještě dva tři kvalitní hráče, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.