Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slovan jde do nové sezony. Bude to o tom, jak rychle se dokážeme sehrát, říká trenér Hoftych

Také letos se kádr Slovanu hodně změnil. Odešly opory v čele s Peškem nebo Mosquerou, v kolonce příchodů svítí jméno Gebre Selassieho. Nyní už se ale tým připravuje na nedělní ostrý start se Slováckem. Jak dosavadní přípravu hodnotí trenér Pavel Hoftych?

Jak byste zhodnotil přípravu?
Začali jsme s polonovým týmem, někteří kluci si museli zvykat na to, co po nich chceme. Pozitivní je, že se nám vyhýbala zranění a odtrénovali jsme, co jsme chtěli. Teď to bude o tom, jak rychle se mužstvo dokáže sehrát. Zatím je tam hodně nedostatků, ale fyzicky by to mělo být oukej.

Jaké máte ambice v nadcházející sezoně?
Odešla důležitá část týmu, určitě budeme hledat svoji tvář. Ze začátku to nebude jednoduché. Potřebujeme dobře odstartovat sezonu a potom čeřit vody a dotírat na špičková mužstva v lize.

Jste spokojen s aktuální silou kádru?
Řešíme to neustále, před pár dny jsme měli sezení s majitelem týmu. Jsou tu plnohodnotné náhrady typu Gebreho, Mészárose nebo Havelky, zbytek nováčků spíš je spíš do budoucna. Jsme připraveni posílit, pokud budeme cítit, že jednoho dva hráče budeme potřebovat přivést.

Pomůže vám, že zůstává Matoušek?
Doufám, že ano. Matematicky ani není možné, aby hráč jeho kvalit měl druhou sezonu po sobě špatnou. Lepila se na něj zranění, i ve chvíli, kdy se dostával do pohody. Čekáme od něj, že bude tím, kdo mužstvo letos potáhne.

Na jaký post počítáte s Gebrem?
Výhoda je, že umí hrát na více postech. Máme několik variant, uvidíme, jestli bude na jednom postu, nebo ho využijeme na více místech. Jsme velmi rádi, že takového hráče máme.

Co Justen Kranthove, řekl si o šanci?
Máme to složitější v tom, že pokud nebude na stoperu Gebre, máme tam velmi mladé hráče. Mají potenciál a Justen ho má také. Adaptoval se i na naše tréninkové dávky, je to zajímavý typ.

Kdo bude jedničkou?
Milan Knobloch dochytával sezonu loni, Vliegen si vydobyl pozici jedničky v Senici, chytat ale začne Knobloch.

V úvodu ligy vás čeká Slovácko, co od zápasu čekat?
Mají stabilizovaný tým, dobře vedený trenérem Svědíkem. Odešel jim Kliment, ale dobře posílili. Odehráli velmi těžký zápas s Plovdivem. 

Kapitán Mikula před startem nové sezony

Kádr není nikdy uzavřen, mohou být odchody i příchody, říká sportovní ředitel Koukal

Sportovní ředitel Zdeněk Koukal má v Liberci během přestupových období vždy hodně práce. Také tentokrát se tým musel vypořádat s odchody opor, které nahradilo několik nových hráčů. A pohyb v kádru může pokračovat.

„Kádr není nikdy po celý rok uzavřen. Budou následovat příchody, ale možná i odchody, tak to ve fotbale chodí. Rádi bychom posílili, ale transferové okno stále běží,“ říká Koukal

Mluví se o návratu Júsufa Hilála, o kterého má Liberec zájem. „Jméno Júsufa se skloňuje. Jsme ve spojení s hráčem i Slavií. Je to otázka času, uvidíme, jestli se to podaří,“ dodal.

Ani minutu naopak v přípravě neodehrál Kamso Mara. „Prodloužil si sezonu v reprezentaci. Poté dostal dovolenou. Poslední týden je nemocný. Sezonu nezačíná v optimálním stavu. Několikrát nám také řekl, že by chtěl změnit dres. Čekáme na nabídku,“ vysvětlil sportovní ředitel.

V kádru také zůstává Martin Koscelník, o kterého je zájem. „Nabídky na Koscelníka chodí, pokud bude nějaká zajímavá pro hráče i pro klub, jsme otevření jednání. Jsme rádi, že působí u nás,“ dodal Koukal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hoftych, příprava, trenér, Pavel Hoftych, Theodor Gebre Selassie, Slovácko, Zdeněk Koukal, Martin Koscelník, Milan Knobloch, Liberec, Kamso Mara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan jde do nové sezony. Bude to o tom, jak rychle se dokážeme sehrát, říká trenér Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.