Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na úvod prohra. Slovan nestačil na Slovácko, rozhodl Petržela

První zápas nové ligové sezony Slovanu nevyšel. V sestavě nastoupilo několik nováčků, utkání pak po půlhodině rozhodl slovácký veterán Petržela. Liberec v dalším kole hraje opět doma, přivítá pražskou Spartu.

Slovan nastoupil prakticky v nové sestavě, navíc tradiční bek Mikula se postavil na stopera, naopak navrátilec Gebre Selassie, psaný jako stoper, hrál ve středu zálohy.

V prvních minutách se obě mužstva spíše oťukávala, do první možnosti se dostali hosté po chybě Purzitidise, bránu ale neohrozili. První rána domácích přišla ve 12. minutě, Havelka ale vysoko přestřelil. Jinak se ale na hřišti moc nedělo, což ale po půlhodině hry změnil Petržela. Ten dostal v pokutovém území dost prostoru, s míčem se otočil a jeho tečovaná rána zaplula do sítě – 0:1.

Slovan se do šance dostal až krátce před poločasem, ani Havelka, ani Nečas ale neuspěli.

Hned v úvodu druhé půle mohl Slovan srovnat. Nečas si dobře zpracoval těžký míč, jeho slabá rána šla ale mimo. Domácí ale pokračovali v tlaku, do zakončení se málem dostal Koscelník nebo Matoušek, po hodině hry z úhlu pálil střídající Gembický.

V 68. minutě mohl v dobré pozici hlavičkovat Rondič, jenže míč netrefil. O minutu později už hrál Slovan přesilovku. Hostující Cicilia šel podrážkou napřed proti Gebremu a rozhodčí okamžitě tasil červenou kartu. Slovan pokračoval v tlaku, velké šance si ale nevytvářel. Slovácko tak až do konce ubránilo cennou výhru.

Slovan Liberec - Slovácko 0:1 (0:1)

Branky: 31. Petržela. Žluté karty: 48. Nečas, 89. Koscelník, 90+3. Gebre Selassie - 8. Divíšek, 21. Mareček, 86. trenér Svědík, 90. Sadílek. Červené karty: 69. Cicilia. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Vodrážka. Diváci: 2499.

FC Slovan Liberec: Knobloch - Koscelník, Purzitidis, Mikula (C), Fukala - Nečas (81. Faško), Havelka, Gebre Selassie, Mészáros (46. Rondić) - Rabušic (71. Novotný), Matoušek (62. Gembický)

1.FC Slovácko: Bajza - Reinberk (84. Kalabiška), Šimko, Kadlec (C), Divíšek - Daníček, Mareček (56. Havlík) - Petržela (56. Navrátil), Sadílek, Holzer (65. Kohút) - Jurečka (64. Cicilia)

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na úvod prohra. Slovan nestačil na Slovácko, rozhodl Petržela  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.