Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejvyšší domácí prohra. Sparta zvítězila v Liberci 5:0

Fotbalisté Sparty rozstříleli Liberec na jeho hřišti 5:0 a naplno bodovali i ve druhém kole první ligy. Hosty poslala do vedení ve 25. minutě letní posila ze Slovanu Jakub Pešek. Od 52. minuty hráli domácí bez vyloučeného Theodora Gebre Selassieho. Pražané v přesilovce v rozmezí 62. až 79. minutou čtyřikrát udeřili. Nejprve se prosadili střídající Adamové Hložek s Karabcem, který skóroval z penalty. Čtvrtou trefu přidal Ladislav Krejčí starší a konečné skóre stanovil střídající Filip Souček.

Letenští se ideálně naladili na úterní úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů s Monakem. Naopak Severočeši jsou po dvou kolech bez bodu a vstřeleného gólu, se Slováckem minulý týden doma prohráli 0:1.

Sparťané ve středeční domácí odvetě 2. předkola Ligy mistrů po výhře 2:0 vyřadili Rapid Vídeň. Trenér Vrba oproti zápasu s rakouským vicemistrem udělal pět změn v základní sestavě.

Poprvé od příchodu do Sparty v únoru 2019 a dvojnásobné operaci kolena nastoupil od začátku v soutěžním duelu Panák, který na postu stopera nahradil Štetinu. Na hrotu útoku se místo Hložka postavil Juliš. Pražanům bude v řádu měsíců kvůli zranění z odvety s Rapidem chybět levý obránce Höjer, svalové zranění do hry nepustilo Ladislava Krejčího mladšího. Kapitán Dočkal, jenž v minulosti za Liberec hrál, si připsal 250. start v lize.

První větší šance přišla po 20 minutách hry, jenže Juliš po Peškově přihrávce z první jen vystřelil do Knoblochovy náruče. O pět minut později se už hosté prosadili, když Pešek po Wiesnerově centru zakončením z voleje na zadní tyč nedal libereckému brankáři šanci. Český reprezentant prokázal respekt ke svému bývalému zaměstnavateli a gól neslavil. V závěru úvodního dějství Knobloch zastavil tečovaný pokus Krejčího staršího.

Krátce po začátku druhého poločase Gebre Selassie zasáhl patou do obličeje Sáčka a uviděl druhou žlutou kartu v utkání. Sparťanský záložník okamžitě vystřídal. Bývalý reprezentační bek Gebre Selassie, který se před sezonou do Liberce vrátil po devíti letech v Brémách, byl ve 110. utkání v české lize poprvé vyloučen.

Hosté zužitkovali početní výhodu už po 10 minutách. Karabec se prosmýkl do vápna a nahrál svému jmenovci Hložkovi, který skóroval pomocí odrazu od břevna. O tři minuty později ho Chaluš nedovoleně zastavil v pokutovém území a rozhodčí Berka odpískal penaltu. Tu rovněž díky odrazu od břevna proměnil Karabec.

Za další čtyři minuty Souček vyslal do úniku Krejčího staršího, jenž střelou k tyči překonal vyběhnutého Knoblocha. V 79. minutě si oba sparťané role prohodili a Souček stanovil konečný výsledek.

Pražané navázali na úvodní ligovou výhru 3:2 nad Olomoucí a Liberci v nejvyšší soutěži nepodlehli počtvrté za sebou. V součtu s minulou sezonou Letenští v lize neprohráli v 11 zápasech po sobě a v posledních sedmi zvítězili. Slovan čeká na ligovou výhru sedm utkání.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, 2. kolo, Liberec, Sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Ladislav Krejčí, Theodor Gebre Selassie, Jakub Pešek, Filip Souček, Liga mistrů UEFA, 1. FC Slovácko, SK Rapid Wien, Monako

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší domácí prohra. Sparta zvítězila v Liberci 5:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.