Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Nadějné vedení Slovan neudržel. Po hodinovém oslabení v Hradci remizoval 1:1

Ve třetím ligovém utkání Liberec poprvé bodoval. Na hřišti Hradce v Mladé Boleslavi rychle vedl gólem Rabušice, jenže po půlhodině přišel o vyloučeného Havelku a musel se bránit. Nakonec ubránil alespoň bod, když v 67. minutě vyrovnal Král.

Slovan po dvou utkáních bez bodu i vstřeleného gólu potřeboval zabrat a hned v osmé minutě dal týmu naději Rabušic, který si po centru Gembického zpracoval míč a tečovanou ranou otevřel skóre – 0:1.

V 19. minutě bylo chvíli vyrovnáno, když na zadní tyči hlavičkoval Klíma, VAR ale odhalil ofsajd Prekopa a branka byla odvolána. Další klíčový moment přišel po půlhodině hry, kdy Havelka na polovině hřiště fauloval Vlkanovu a po dalším zásahu VARu viděl červenou kartu.

Do té doby ne úplně atraktivní fotbal skončil úplně. Na místo Havelky přišel Purzitidis, který vystřídal Rabušice a hosté se zatáhli. Tlak domácích ale do konce poločasu přinesl vlastně jen jednu dobrou možnost, Vašulín hlavičkoval do Fukaly a od něj se míč odrazil těsně vedle tyče.

V druhé půli pokračoval stejný obraz hry. Domácí tlačili a hned v úvodu půle měli dvě dobré šance, Dvořák dokonce napálil tyč. Slovan se pokoušel hrát na brejky, ty mu ale nevycházely.

K první možnosti se hosté dostali až v 65. minutě. Střídající Mészáros našel centrem Rondiče, který z voleje bránu minul.

O chvíli později se na druhé straně kopal roh, na který si naskočil Jan Král a bylo vyrovnáno.

Paradoxně v 84. minutě mohl Slovan jít znovu do vedení. Rondič hledal centrem Matouška, ten ale v gólové pozici těsně na míč nedosáhl. A o dvě minuty později znovu Rondič, který tentokrát zakončoval sám a jeho hlavička minula.

Hradec Králové - Slovan Liberec 1:1 (0:1)

Branky: 67. Král – 9. Rabušic. Rozhodčí: Proske – Dresler, Leška. ŽK: 79. Vašulín, 82. J. Rada – 63. Matoušek. ČK: 33. Havelka.

FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Jakub Klíma (69. Kateřiňák), Donát, Urma – J. Rada (85. Soukeník), Kodeš – Prekop, P. Dvořák (63. Král), Vlkanova (C) – Vašulín (85. Kubala)

FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala – Nečas (61. Mészáros), Havelka, Faško, Gembický (61. Matoušek) – Rondič, Rabušic (41. Purzitidis)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, FC Hradec Králové, FC Slovan Liberec, Jan Král, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Jakub Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadějné vedení Slovan neudržel. Po hodinovém oslabení v Hradci remizoval 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.