Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan na domácí půdě nevyhrál. V tabulce je poslední

Fotbalisté Plzně zvítězili ve čtvrtém kole první ligy v Liberci 1:0 brankou Radima Řezníka z 51. minuty. Západočeši vyhráli i čtvrtý zápas v sezoně nejvyšší soutěže a dostali se do čela tabulky. Svěřenci trenéra Michala Bílka spolu s mistrovskou Slavií, která odehrála o zápas méně, jako jediní zůstávají stoprocentní.

Viktoria soupeři částečně oplatila dvě porážky z minulé sezony nejvyšší soutěže a v Liberci bodovala ve 14 z posledních 15 ligových utkání. Plzeňští se zároveň vítězně naladili na čtvrteční úvodní duel 4. předkola Evropské konferenční ligy (EKL) s CSKA Sofia. Slovan v dosavadních čtyřech kolech získal jediný bod, v nejvyšší soutěži podeváté za sebou nevyhrál a patří mu poslední příčka.

Plzeňský trenér Bílek udělal hned pět změn oproti čtvrteční odvetě 3. předkola EKL, v níž Západočeši až po penaltovém rozstřelu vyřadili The New Saints. Poprvé v sezoně nastoupil stoper Kaša, kapitán Brabec začal jen na lavičce.

Hosté podle očekávání od úvodu více drželi míč, ale jako první zahrozili Severočeši. Hned ve třetí minutě měl brankář Hruška starosti, aby vysoký padající míč udržel před čárou. V 25. minutě byli Liberečtí ještě blíže k vedoucí trefě. Po odraženém míči se na zadní tyči dostal k hlavičce Mikula a hosty zachránila tyč.

Západočeši si vytvořili gólovou možnost až ve 42. minutě. Hybš se ale proti bývalému klubu branky nedočkal, po vysunutí od Šulce ho vychytal Knobloch. Z dorážky neuspěl ani Chorý, který v souboji zasáhl domácího brankáře. Už v nastavení první půle si na další centr naběhl Mikula, ale v krkolomné pozici hlavou minul.

Sedm minut po pauze otevřeli skóre hosté. Po Janoškově centru z přímého kopu hlavičkoval další bývalý liberecký hráč Mosquera jen do Knoblocha, ale dorážející Řezník už bez potíží doklepl do prázdné branky.

V 63. minutě mohl odpovědět Faško, ale z přímého kopu o kousek minul. Na druhé straně se Ba Loua krátce po příchodu na trávník protáhl po pravé straně a křížnou střelou poslal těsně vedle domácí branky. V 72. minutě hlavičkoval po centru domácí Rondič, ale mířil jen do Hrušky.

O čtyři minuty později nevyužil další šanci na pojistku Ba Loua, jenž po Káčerově přihrávce za již překonaným Knoblochem nepropálil trojici obránců. Křídelník z Pobřeží slonoviny neuspěl ani napotřetí, když v 81. minutě zakončil únik pokusem těsně mimo. Na opačné straně neuspěl střídající Frýdek a Viktoria už tři body navzdory velkému tlaku Slovanu v pětiminutovém nastavení uhájila.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka:
51. Řezník. Rozhodčí: Hrubeš - Antoníček, Hurych - Adam (video). ŽK: Koscelník - Pernica, Chorý, Hruška, Janošek, Brabec, Hybš, Káčer. Diváci: 3890.

FC SLovan Liberec: Knobloch - Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala - Gebre Selassie, Faško (76. Purzitidis) - Nečas (77. Frýdek), Matoušek (56. Rabušic), Gembický (56. Mészáros) - Rondič. Trenér: Hoftych.

Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Kaša, Pernica, Hybš - Janošek - Kayamba (63. Ba Loua), P. Šulc (89. Brabec), Bucha (46. Káčer), Mosquera (69. Falta) - Chorý (69. Beauguel). Trenér: Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, 4. kolo, Liberec, Plzeň, statistika, FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, Radim Řezník, Michal Bílek, soutěž, SK Slavia Praha, FK Viktoria Žižkov, Evropská konferenční liga UEFA, PFK CSKA Sofia, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na domácí půdě nevyhrál. V tabulce je poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.