Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Potřebujeme to zlomit haluzáckým gólem, komentuje bilanci bez výhry trenér Slovanu Pavel Hoftych

Jeho tým neodehrál špatné utkání, až na nějakých dvacet minut byl domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Jenže hráči neproměnili ani ty největší šance a Liberec je tak po pěti kolech stále poslední. Cítí trenér Hoftych tlak na jeho odvolání?

Jak byste zhodnotil utkání v Budějovicích?
První poločas jsme vstoupili do utkání slušně, měli jsme tam dvě dobré hlavičky. Potom jsme inkasovali lacinou branku, od nějaké dvacáté minuty nás soupeř přehrával. Nelíbilo se mi dostupování hráčů a balónů, proto jsme v poločase udělali změny a hráči, kteří přišli, přinesli oživení. Měli jsme několik šancí, bohužel nám to teď nepadá.

Nepozorujete na hráčích deku, že se vám v začátku ligy nedaří?
Kluci dobře trénují, jdou do všeho naplno. Z posledních tří zápasů byla jen dnes dvacetiminutovka, která se mi nelíbila. Teď je to o tom, že nám v koncovce chybí kvalita. Alespoň na tréninku už góly dokážeme dávat, na začátku přípravy jsme měli problém i s tím. Teď to musíme přetavit do zápasů. Pro žádné mužstvo to není jednoduché, musíme to zlomit i třeba haluzáckým gólem.

Hodnocení kapitána Mikuly


Střídající Tupta vydržel jen několik minut, proč střídal?
Je s námi asi čtyři dny, na tréninku vypadal velmi dobře, trénoval i s Veronou. Trošku ho ale chytil lýtkový sval, asi to bylo tím, jak dlouho nehrál soutěžní utkání, nedokázal si vydávkovat tempo a skočil tam. Není to snad nic vážného.

Cítíte se být pod tlakem na svou funkci?
Samozřejmě umím počítat, po dalším zápase je reprezentační pauza a vždycky se říká, že tam může dojít k určitým změnám. Na tohle téma ale debata v klubu neprobíhá. Vstup do utkání je špatný, ale až na Spartu byly všechna utkání vyrovnaná. Bohužel nestřílíme branky. Snažili jsme se na kluky působit tak, že tlak je vytvořený na nás. Chybí nám body a chybí nám góly. Nejvíc mě to mrzí kvůli fanouškům, kteří za námi přijeli a byli perfektní.

Na čem teď budete pracovat, aby to v příštím utkání vyšlo?
Někteří kluci i dnes ukázali potenciál. Potřebujeme to zlomit brankou a vítězstvím. Jeden vydřený zápas zlomí sezonu. V týdnu máme Zbuzany pohár, o víkendu Zlín, uvidíme, jak se nám s tím povede poprat.

Jak moc chybí zmiňované posily?
O posilách se nechci bavit, dnes tu bylo mužstvo, které mělo kvalitu na to, aby ten zápas vyrovnalo nebo i otočilo.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, Pavel Hoftych, FC Slovan Liberec, trenér, Liberec, České Budějovice, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebujeme to zlomit haluzáckým gólem, komentuje bilanci bez výhry trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.