Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan nezvládl pohárové utkání. S třetiligovými Zbuzany doma padl 1:2 a v soutěži končí

Velkým překvapením skončilo utkání druhého kola domácího poháru mezi Slovanem a třetiligovými Zbuzany. Právě hosté totiž vyhráli 2:1 a vyřadili ligového konkurenta. Slovan tak pokračuje v nejhorším vstupu do sezony v historii.

Hned v úvodu se stalo to nejhorší, co se stát mohlo. Hosté kopali v osmé minutě roh, balon propadl na zadní tyč, kde číhal Zákostelský a bylo to 0:1. Už tak v ne dobré pohodě hrající domácí dostali další úder, ze kterého se jim nedařilo vzpamatovat.

Z přímého kopu netrefil bránu Frýdek, v největší šanci se ve 22. minutě neprosadil Purzitidis, který nastoupil na hrotu útoku. Jinak ale mnoho šancí neměl, naopak Zbuzany před koncem poločasu mohly vést o dvě branky, před Vliegenem tečoval Studnička a míč jen těsně minul bránu.

Trápení pokračovalo i v druhé půli. Nebezpečně pálil Rabušic, asi největší šanci pak měl Rondič, hlavou ale minul. A tak znovu udeřily Zbuzany. A znovu po rohu. A znovu Zákostelský, který dal hostím v 69. minutě dvoubrankový náskok.

Bylo zle, Slovan se ale v 77. minutě ještě vzchopil, když na 1:2 snížil střídající Meszáros. Stejný hráč mohl vyrovnat, jenže samostatný únik na brankáře hostí brankou neskončil. 

V závěru vsadili domácí vše na útok, kýžené vyrovnání už ale nepřišlo. Slovan tak v poháru končí po prohře s třetiligovým soupeřem.

Slovan Liberec - Zbuzany 1:2 (0:1)

Branky: 77. Mészáros - 7. a 69. Zákostelský. Žluté karty: 11. Novák, 31. Houha, 32. Eliáš. Rozhodčí: L. Machač - M. Leška, L. Matoušek. Diváci: 558

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C), Chaluš, Lehoczki, Fukala - Michal (46. Gembický), Havelka - Nečas (59. Faško), Frýdek (46. Rondić), Matoušek (38. Rabušic) - Purzitidis (71 Mészáros)

FK Zbuzany 1953: Soukup - Houha, Novák, Zákostelský (C), Barciaga (83. Nováček) - Eliáš - Trýzna (64.Schneider), Studnička, Agyeman, Eichler - Pouček

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan, mol cup, Zbuzany, pohár, FC Slovan Liberec, FK Zbuzany, a.s., Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nezvládl pohárové utkání. S třetiligovými Zbuzany doma padl 1:2 a v soutěži končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.