Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan je bez trenéra. Pavel Hoftych se s vedením dohodl na ukončení angažmá

Po nepovedeném vstupu do ligy se o tom začalo mluvit, po pohárové blamáži s třetiligovými Zbuzany je jasno – trenér Pavel Hoftych už není trenérem Slovanu. Na konci se podle vyjádření klubu dohodl s vedením kubu. Kromě Hoftycha končí i asistent Medynský.

Čtvrteční trénink vedl dosavadní asistent Miroslav Holeňák s trenérem brankářů Markem Čechem. Nové složení realizačního týmu se bude řešit v příštích dnech. Zatím se spekuluje o jméně Martina Haška, bývalém trenérovi Sparty nebo Bohemians, který by si pod Ještěd mohl přivést i syna Martina. Ale objevují se i další jména, která už ve Slovanu působila - Vítězslav Lavička a Luboš Kozel. 

Realizační tým vedený Pavlem Hoftychem působil v Liberci od června 2019. V první sezoně dovedl mužstvo k pátému místu a do finále MOL Cupu. Následně se jeho svěřenci zvládli přes předkola probojovat do základní skupiny Evropské ligy, kde získali sedm bodů. V jarní části minulé sezony už se ale týmu příliš nedařilo a nakonec skončil na šestém místě.

„Samozřejmě mě mrzí, že mé působení ve Slovanu má takový konec, protože v Liberci se dobře pracuje, je tady dobré klima jak pro fotbal, tak pro život a potkal jsem tu spoustu skvělých lidí," řekl po konci u týmu Pavel Hoftych

Podle něj se týmu nevydařil už závěr jara, kdy jen těsně přišel o účast v předkolech Konferenční ligy. „Já za to přebírám odpovědnost. Mužstvo po neúspěšném vstupu do sezony a porážce proti Zbuzanům asi potřebuje nový impuls, aby se hráči restartovali," dodal.

Na dva roky v Liberci ale Hoftych bude vzpomínat. „Vážím si, že jsem mohl být součástí liberecké rodiny a určitě se tu nadále budu objevovat a Slovanu přeju jen to nejlepší, aby se rychle nastartoval. Fanouškům, kterým jsme v poslední době moc radosti nedělali, děkuju za podporu. Věřím, že dál budou stát při týmu," uzavřel.

Liberečtí z úvodních pěti kol nejvyšší soutěže získali jediný bod za remízu 1:1 s nováčkem Hradcem Králové a mají skóre 1:9. V součtu s minulým ročníkem nevyhráli už 10 ligových zápasů po sobě. Slovan navíc ve středečním 2. kole českého poháru MOL Cupu senzačně vypadl s třetiligovými Zbuzany po domácí prohře 1:2.

Hoftych liberecké mužstvo převzal v červnu 2019 po Zsoltu Honyákovi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pohár, hoftych, Zbuzany, FC Slovan Liberec, Pavel Hoftych, trenér, Martin Hašek, MOL Cup, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, Marek Čech, Miroslav Holeňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan je bez trenéra. Pavel Hoftych se s vedením dohodl na ukončení angažmá  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.