Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan představuje další posilu. Z Opavy přichází na přestup záložník Tiéhi

Po dvou včerejších potvrzených hostováních do obrany a útoku posiluje Slovan také ve středu pole. Z Opavy přichází třiadvacetiletý záložník Christ Tiéhi. V Liberci podepsal smlouvu na tři roky.

Christ se narodil v Paříži, ve Francii strávil většinu své mládežnické kariéry a prošel akademií Le Havre. Mezi roky 2019-2020 se snažil prosadit v nižších anglických soutěžích za Woking a Tonbridge, během minulého listopadu zakotvil v Opavě. Za Slezany odehrál 19 zápasů ve v první lize, sestupu ovšem nezabránil.

V aktuální sezoně naskočil do šesti utkání druhé nejvyšší soutěže, vstřelil zároveň branku Chrudimi. Do Slovanu přichází na přestup, vyztuží střední řady.

„O tohoto hráče jsme měli zájem už na jaře, ale tehdy z toho sešlo, protože měl nabídku i ze zahraničí. Teď jsme se k jednání vrátili a bylo to velmi rychlé. V neděli jsme poprvé telefonicky kontaktovali zástupce Slezského FC a v pondělí jsme pak vše dořešili na osobní schůzce v Opavě. Christ dnes v Liberci ještě absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na tři roky," uvedl sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Christ Tiéhi je synem Joëla Tiéhiho, legendárního fotbalisty, který hrál v devadesátých letech za Le Havre, Lens a Toulouse. Kromě 125 zápasů ve francouzské lize dosáhl s Pobřeží slonoviny na výhru v Africkém poháru (1992), vypjaté finále s Ghanou tehdy rozhodly až penalty.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, tiéhi, Opava, Liberec, Christ Tiéhi, Le Havre, Francie, Paříž, přestup, Woking, Tonbridge, Zdeněk Koukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan představuje další posilu. Z Opavy přichází na přestup záložník Tiéhi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.