Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan přišel o dvougólový náskok. Na hřišti Pardubic remizoval 2:2

Skvělý první poločas odehrál pod nový trenérem Kozlem Slovan na hřišti Pardubic, když vedl o dvě branky. Jenže ve druhé půli o náskok přišel, když dvěma prvními ligovými góly v kariéře vyrovnal Matějka.

Úvod patřil domácím. V páté minutě měl gólovou šanci Beran, kterého vychytal Knobloch, o chvíli později tu byl další závar Pardubic, míč mířící do sítě ale tečoval Chytil a Slovan přežil. Poté se Slovan dostal do hry a po kombinaci a centru Faška trefil Gebre Selassie hlavou břevno. 

Hosté pak dobře kombinovali a drželi se na půli Pardubic, střela Faška ale byla zblokovaná, další nebezpečný centr pak odvrátil Toml. Dobrou desetiminutovku pak uzavřela další gólovka hostí. Rondič vysunul Matouška, který se ocitl sám před brankářem, jenže jeho ránu Markovič vyrazil.

Do třetice už to ale vyšlo. Další průnikovou přihrávku vyslal Faško na Rondiče, a ten chladnokrevně zakončil – 0:1. A Slovanu se dařilo hrát podobně i dál. Po další rychlé přihrávce za obranu mohl jít sám na bránu Matoušek, jenže míč nedokázal zpracovat. Poté se za obranu dostal Rondič, centroval na Frýdka a ten netrefil míč dobře. V 37. minutě už to ale vyšlo. Za obranu si naběhl Mészáros a tváří v tvář Markovičovi nezaváhal – 0:2.

Druhou půli začali znovu lépe domácí a po necelé hodině hry se jim podařilo snížit, když se po rohu hlavou prosadil Matějka – 1:2. Do té doby poměrně sebevědomě hrající hosté nejspíš dostali strach a zatáhli se a Pardubice měli tlak. Do další šance se dostal Matějka, Knobloch ale zasáhl. Do další možnosti se v 65. minutě dostal Červ, který minul.

V 73. minutě už se ale domácím podařilo srovnat. Cadu poslal míč před bránu a Matějkovi stačilo pro druhý gól jen nastavit nohu – 2:2.

Až poté se Slovanu alespoň částečně podařilo vyrovnat hru. Z přímého kopu pálil Tupta, jeho ránu ale vyrazil Markovič. Z následného rohu poté centroval Purzitidis a Júsuf se dostal k hlavička, jenže míč šel mimo. Stejná hráč pálil v závěru hrací doby. 

FK Pardubice - Slovan Liberec 2:2 (0:2)

Branky: 57. Matějka, 73. Matějka – 23. Rondič, 37. Mészáros. Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Podaný. ŽK: 17. Mészáros, 26. Faško, 73. Rondič – 45. Cadu, 46. Jeřábek, 86. Sláma, 90. Tischler. Diváci: 772.

FK Pardubice: Markovič – Cadu, F. Čihák, Toml, Sláma – Solil (90+1. Huf), Červ – Tischler, Beran (46. Jeřábek), D. Kostka (46. Matějka) – Chytil

FC Slovan Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi, Faško (77. Purzitidis) – Matoušek (69. Nečas), Frýdek (63. Tupta), Mészáros (69. Fukala) – Rondič (77. Júsuf)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, prdubice, HC Dynamo Pardubice, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan přišel o dvougólový náskok. Na hřišti Pardubic remizoval 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.