Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dlouhé trápení, potom obrat. Slovan v závěru otočil utkání s Boleslaví a slaví první výhru

Fotbalisté Slovanu de dočkali. V osmém ligovém kole poprvé vyhráli, i když osmdesát minut utkání s Boleslaví vypadalo na další prohru. Jenže poté střídající Yúsuf a Tupta zařídili dvěma góly obrat.

Od úvodu se hrál rušný fotbal a šance měl oba týmy. Na straně hostí pálil Skalák, rána pak nesedla Škodovi a jeho další pokus zblokovala domácí obrana. Na straně Liberce měl dvě šance Matoušek, skóre se ale neměnilo.

To se změnilo ve 29. minutě. Matoušek na půli zbytečně vystoupil a otevřel svou polovinu hřiště, kde hosté zakombinovali, přišel centr a Douděra hlavou poslal míč do sítě – 0:1.

Slovanu se po obdržené brance přestalo dařit úplně. Ve 44. minutě navíc mohlo být ještě hůř, když Skalákova střela na dlouhou nohu jen těsně minula tyč Knoblochovy brány.

Do druhé půle Slovan nastoupil ve snaze něco s nepříznivým výsledkem udělat. Jenže se nedařilo a domácí se propadali do stále větší deprese. Navíc Boleslav se nikam nehnala a fotbal se tak vytratil. Vše se změnilo v 79. minutě, kdy Skalák fauloval Mikulu a kopala se penalta. Míč si postavil Yúsuf a první brankou v pátém domácím utkání Slovanu vyrovnal na 1:1. Rázem bylo všechno jinak. K míči se v 85. minutě po přiťuknutí Yúsufa dostal Tupta a krásnou ranou zpoza vápna poslal Liberec do vedení.

To už domácí bez problému ubránili a radují se tak z první výhry v ročníku.

Slovan Liberec - Mladá Boleslav 2:1 (0:1)

Branky: 82. Júsuf, 87. Tupta – 29. Douděra. Rozhodčí: Hocek – Hrabovský, Leška. ŽK: 45+1. Tiéhi, 48. Nečas – 45. Hlavatý, 56. Skalák. ČK: 79. Skalák.

FC Slovan Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi (76. Tupta), Havelka (76. Pourzitidis) – Matoušek (58. Frýdek), Faško (58. Júsuf), Mészáros (41. Nečas) – Rondič

FK Mladá Boleslav: Halouska – D. Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Ladra (62. Mašek Luk.), Matějovský (74. Mašek Dom.) – Skalák, Hlavatý (62. Smrž), Ewerton (83. Zahustel) – Milan Škoda (83. Fila).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, Milan Škoda, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhé trápení, potom obrat. Slovan v závěru otočil utkání s Boleslaví a slaví první výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.