Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan podlehl doma Baníku, klíčovým momentem byla červená domácího Tiéhiho

Po remíze a dvou výhrách zažívá trenér Kozel první prohru na lavičce Slovanu. A symbolicky to je s Baníkem, který byl jeho dřívějším působištěm. Rozhodla červená karta, kterou dostal ještě v první půli Tiéhi, přesilovku rychle využil Fleišman, vítězství pak hosté potvrdili v druhém poločase.

Úvod utkání patřil Baníku, který měl také první šance. V osmé minutě přestřelil Klíma, poté pálil Fleišman. Domácí pak postupně vyrovnali hru a dostali se také k možnostem. Ve 29. minutě se do šance dostal Matoušek, jehož střelu vyrazil Laštůvka. K hlavičce se dostal také Gebre Selassie. 

Pak přišel klíčový okamžik zápasu. Při zprvu nevinně vyhlížejícím souboji zůstal na zemi Ndefe. Rozhodčí neodpískal ani faul, videorozhodčí ho ale upozornil, že by se mohlo červenat. A také se červenalo, domácí Tiehi šlápl soupeři na nohu. A Baník rychle přesilovku využil, když po rohu pálil exliberecký Fleišman. Diváky pak ještě do konce poločasu rozezlil další výrok rozhodčího. Hostující Svozil nešetrně šlapákem fauloval Purzitidise, za svůj faul ale viděl jen žlutou kartu.

Ve druhé půli se domácí přes nepříznivé okolnosti hnali za vyrovnáním a Baníku svým aktivním přístupem dělali problémy. Jenže naději Slovanu utnul po nenápadné akci Almási, který využil krásný centr Ndefeho – 0:2.

Slovan už pak měl těžkou práci, hosté i přes převahu jednoho muže stále hráli pouze na brejky a čekali na chyby domácích. Do dobrých šancí se tak dostal Tetour nebo Potočný. Liberečtí ale Baník dokázali i tak zamknout na jeho polovině, i když šance nepřicházely.

V závěru byl ještě po druhé žluté vyloučen Almási a síly na hřišti se vyrovnaly. Krásnou ranou se uvedl Stoch, na zvrat už ale bylo pozdě.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 43. Fleišman, 63. Almási. Žluté karty: 10. Tiéhi, 49. Matoušek, 90. Chaluš - 45. Svozil, 45+3. Klíma, 70. Potočný, 73. Almási. Červené karty: 38. Tiéhi - 86. Almási. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dohnálek; VAR: Kocourek, AVAR: Kubr. Diváci: 3200

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (74. Faško)- Matoušek (61. Koscelník), Tupta (74. Stoch) - Rondić (60. Júsuf), Rabušic (41. Purzitidis)

FC Baník Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (46. Buchta), Kaloč (84. Jánoš), Tetour, Potočný (80. Juroška) - Almási, Klíma (55. Budínský)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, baník, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan podlehl doma Baníku, klíčovým momentem byla červená domácího Tiéhiho  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.