Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan trápil Slavii, po dobrém výkonu ale body nemá. Pražané vyhráli 3:1

Sympatickým výkonem se prezentoval liberecký Slovan na hřišti mistrovské Slavie, na body to ale nestačilo. Domácí šli do vedení v závěru poločasu. V tom druhém vedení navýšili, a i když hosté snížili, vyrovnat už nedokázali. Naopak třetí branku vstřelil Olayinka a bylo hotovo.

Úvod byl podle očekávání. Slavia držela balon, do šancí se ale nedostával. Liberečtí se soustředili na obranu a rychlé brejky. V prvních dvaceti minutách jim vyšly dva. Nejprve v patnácté minutě po dobré kombinaci mířil do šance Gebe, míč ale vzal Kolář. O chvíli později si na půlce vzal míč Matoušek, prošel až do vápna a dobrou ranou donutil Koláře k zákroku.

V 34. minutě už měli hosté jasnou gólovku. Jeden z obránců Slavie odvrátil centr Koscelníka na velké vápno, tam si seběhl Havelka, jeho technická rána ale těsně minula Kolářovu bránu. 

Slavia sice měla více ze hry, do šancí se ale nedostávala. Až ve 42. minutě z velké dálky vypálil Stanciu, Knobloch jen vyrazil a Bah hlavou trefil – 1:0.

Slovan i přes inkasovaný gól i v druhé půli pokračoval v sympatickém výkonu. V padesáté minutě předvedl pěknou kombinaci na jejímž konci byl Matoušek, ocitl se ale blízko Koláře a ten stačil vyrazit. Slavia pak kontrovala Krmenčíkem, jeho dvě rány během několika desítek sekund ale gólem neskončily. Stejná hráč pak ještě hlavičkoval, jenže Knobloch byl pozorný.

Slavia pak diktovala tempo hry, jen kousek chyběl k zakončení Schranzovi. Když se pak zdálo, že Liberec vyrovnal hru, domácí udeřili podruhé. Krmenčík na hranici ofsajdu převzal míč, našel Kuchtu a ten překonal Knoblocha – 2:0.

Dobrou možnost pak měl Gebre, který pálil po špatném vyběhnutí Koláře, po centru střídajícího Stocha se do šance dral Rabušic, jenže mu kousek chyběl. 

A právě Stoch, který zanechal velkou stopu ve Slavii, využil přiťuknutí Havelky, posunul si míč a prostřelil Koláře – 2:1. Naději Slovanu ale utnul Olayinka, který hlavou po rohu zvýšil na 3:1.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:1 (1:0)

Branky: 42. Bah, 67. Kuchta, 81. Olayinka - 73. Stoch. Žluté karty: 49. Stanciu, 58. Schranz, 90+2. Ekpai - 86. Stoch. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Antoníček; VAR: Štěrba, AVAR: Hrabovský

SK Slavia Praha: Kolář - Bah, Hromada (64. Ekpai), Kačaraba, Oscar - Traoré, Stanciu (C) (87. Samek) - Schranz (75. Plavšić), Kuchta, Olayinka (87. Horský) - Krmenčík (75. Madsen)

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) - Koscelník (84. Gembický), Gebre Selassie, Havelka (84. Faško), Mészáros (56. Tupta) - Matoušek (68. Stoch) - Rondić (56. Rabušic)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, slavia, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan trápil Slavii, po dobrém výkonu ale body nemá. Pražané vyhráli 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.