Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovanu se na západě Čech nedařilo, Plzni podlehl 0:2

V poslední době se Slovanu poměrně daří, dobrou formu ale v Plzni nepotvrdil. První poločas se týmu moc nepovedl, domácí stihli dvě branky a Liberec už pak měl těžkou práci.

Plzeň začala zápas aktivně, s míčem na kopačkách, Slovan se soustředil více na defenzivní činnosti a vyčkával na chyby svého soupeře. V podání libereckých fotbalistů bylo k vidění několik kolmic za obranu, avšak většina z nich postrádala přesnost. Pěknou kombinaci předvedl v 16. minutě Júsuf a Koscelník, první jmenovaný se dostal i k zakončení ve vápně, ale branku netrefil. Naopak na druhé straně si za obranu skvěle naběhl Radim Řezník, zpracoval a přízemní střelou rozvlnil síť, 1:0 pro Plzeň.

O pár minut později to už bylo o dva góly, Liberec ztratil míč při kombinaci a Plzeň bleskurychle udeřila. Beauguel zpracoval míč a nahrál ho na úplně volného Jana Sýkoru, ten sám před brankářem nezaváhal, 2:0. Nebezpečnou hlavičku vyslal ve 43. minutě Šulc, který přidělal Knoblochovi plno práce, liberecký gólman s problémy vyrazil na roh. 

Ve 47. minutě se odhodlal k akrobatickému pokusu Júsuf, tvrdou střelou minul o kousek branku Staňka, který by byl bezmocný. Slovan se snažil aktivitou propracovat k šancím, ale ani střela Havelky nenašla cíl mezi třemi tyčemi. Knobloch v 67. minutě nezvládl odkop a nahrál přímo na kopačku Šulcovi, naštěstí plzeňský fotbalista nabídnutou šanci nevyužil. 

Trenér Kozel se pokusil oživit hru několika čerstvými hráči, ovšem ve hře Slovanu se kupily spíše nepřesnosti než šance. V 86. minutě zakončoval zpoza vápna Rabušic, ovšem střela se mu nepovedla a bránu netrefil. Minutu před koncem si stejný hráč připsal první střelu Slovanu na branku, ale jeho hlavičkový pokus Staněk lapil. V úplném závěru měla ještě jednu šanci Plzeň, ale nikdo z nabíhajících hráčů do vápna nedokázal trefit prudkou přihrávku. Slovan se na gólovou dopověď nezmohl a s Plzní prohrál 0:2.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:0 (2:0)

Branky: 17. Řezník, 28. Sýkora. Žluté karty: 40. Beauguel, 83. Hejda. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Podaný; VAR: Klíma, AVAR: Zadinová. Diváci: 1000

FC Viktoria Plzeň: Staněk - Řezník, Pernica, Hejda (C), Havel - Bucha, Kalvach - Sýkora (82. Falta), Čermák (70. Káčer), Šulc (70. Kayamba) - Beauguel

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) - Tiéhi, Havelka (75. Rondić) - Koscelník (46. Fukala), Frýdek (65. Purzitidis), Tupta (46. Stoch) - Júsuf (57. Rabušic)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Česko, Bílí Tygři Liberec, Radim Řezník, Jan Sýkora, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu se na západě Čech nedařilo, Plzni podlehl 0:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.