Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kozel před derby: Těším se na pravé domácí prostředí

Liberecký Slovan se poprvé na jaře představí v domácím prostředí, kde přivítá sousední Jablonec. Osmapadesáté derby se bude hrát konečně před fanoušky, dorazit jich může pět a půl tisíce. Právě na to se těší i trenér Slovanu, který doufá, že lidé Liberci vytvoří dobrou kulisu.

V sobotu se odehraje už 58. derby, působil jste na lavičkách obou týmů, vzpomínáte na některé z nich?
V Jablonci jsem byl jen krátce a myslím, že proti Liberci jsme ani nehráli. Ale v Liberci jsem působil pod trenérem Škorpilem a měli jsme poměrně dobrou úspěšnost, protože jsme vyhráli jak v Liberci, tak v Jablonci. Doufám, že se nám na tato vítězství povede navázat.

Na podzim jste v Jablonci možná trochu se štěstím vyhráli. Hráče pak U Nisy vítali fanoušci. Co rozhodlo o vašem vítězství?
Bylo to vybojované vítězství, kdy nás podržel Milan Knobloch v brance. Vedli jsme a soustředili se na defenzivu. Bylo to na začátku, když jsme přišli, vítězství pro nás bylo velmi důležité. Návrat do Liberce, kde čekali fanoušci, to bylo krásné. To jsou věci, které si člověk pamatuje.

Na podzim bylo derby plné emocí na hřišti i na lavičkách, dostal jste žlutou kartu. Čekáte podobný průběh i teď? Navíc když Petr Rada je impulzivní trenér?
Tehdy to s Petrem nemělo nic společného. Reagoval jsem na některé výroky rozhodčího. Jinak se považuji spíš za klidnější typ trenéra, tohle byla spíš výjimka. Emoce k derby ale patří.

Jablonec byl po podzimu nízko v tabulce, na jaře se zdá, že se zvedá. Naopak Liberec na jaře nevyhrál. Platí tedy, že derby nemá favorita?
Určitě. Tohle rčení má něco do sebe. Sice jsme ještě nevyhráli, ale hráli jsme dvakrát venku. Vnímám, že Jablonec měl konec podzimu špatný, na jaře ale ještě neprohráli a v tabulce nepatří tam, kde jsou. Bude to boj, navíc hřiště nebude ideální.

Můžete se ještě vůbec něčím překvapit?
V tom ligovém kolotoči se soupeři znají. Vždycky se ale dá něco vymyslet, pak je to o tom, jak to dokáží hráči na hřišti předvést.

Na jaře jste dostali asi více gólů, než byste chtěli. Ukazuje se, jak moc chybí Matěj Chaluš?
Na podzim nám obraná čtyřka fungovala, hrála prakticky ve stejném složení. Teď se stále sehráváme, pracujeme na tréninku a doufám, že to bude lepší.

Máte poměrně široký kádr. I proto jste v týdnu odehráli utkáni Žižkovu. Splnilo účel?
Jednoznačně. Chtěli jsme dostat do hry ty, co nehráli. Jsem za to rád, nikdo se nezranil.

Jaký je zdravotní stav kádru? Kdy lze očekávat návrat Yusufa?
Kádr je poměrně v dobrém stavu. Problémy měl Michal Fukala, ale už také začal trénovat. Yusuf se možná už v březnu může dostat na hřiště.

Jaký je stav hřiště na konci února?
To mi úplně radost nedělá, ale vnímám, že jsme v Liberci a terén je jaký je. Doufám, že do zápasu ještě hřiště bude jakš takš, potom ale už nevím.

Na stadion už bude moci polovina kapacity stadionu. Jak se na to těšíte?
Těším se moc. Hrát před fanoušky je úplně něco jiného než před prázdnými ochozy. Věřím, že i lidi budou natěšení. I když počasí je zimní, doufám, že derby je pravou pozvánkou na fotbal. Věřím, že nás přijdou podpořit a po delší době to pro nás bude pravé domácí prostředí.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, kozel, Liberec, FC Slovan Liberec, Jablonec, trenér, jaro, podzim, Petr Rada, Lužická Nisa, Milan Knobloch, Luboš Kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kozel před derby: Těším se na pravé domácí prostředí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.