Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dlouhé oslabení a ubojované vítězství. Slovan po vlastní brance Olayinky porazil Slavii

Byl to především boj. Liberečtí fotbalisté ve šlágru 25. kola po více než čtyřech letech porazili Slavii. Za celé utkání přitom nevystřelili na bránu, vlastním gólem rozhodl Olayinka. Od dvacáté minuty hráli domácí v deseti, přesto nakonec dokázali Slavii porazit. Poprvé od října roku 2017.

Úvod byl z obou stran opatrnější, na těžkém terénu se ani jednomu týmů nedařilo kombinovat. V šesté minutě hosté po dobrém napadání mohli do rychlého protiútoku, na jehož konci byla rána Baha mimo.

Ve 14. minutě náhle udeřil Liberec. Purzitidis poslal přesný centr na nohu Gebre Selassieho, ten míč netrefil ideálně, hostující Olayinka ale místo odkopu poslal míč do vlastní brány – 1:0.

Branka domácích slibovala dobrou zápletku, jenže v 19. minutě fauloval Štetina, který po zásahu VAR viděl červenou a musel pod sprchy. Liberec se tak začal soustředit na obranu, hosté na dobývání. Po půl hodině se nedohodl Koscelník s Knoblochem a v domácím vápně vznikl obrovský závar, ale bez gólu. Dvakrát se do zakončení dostal Talovierov, jenže ani on nebyl úspěšný.

Ve druhém poločase bylo jasné, jak bude vypadat. Slavia dobývala, Liberec bránil a snažil se alespoň vyrážet do brejků. V 64. minutě přišla gólovka hostí. Bah poslal prudký centr a Sor hlavou napálil míč do tyče.

Jinak ale šance nebyly. Slovan se v deseti do útoku nedostával, Slavia posílala do vápna jeden centr za druhým, obrana domácích je ale stíhala odvracet. Když už se hrálo minutu a půl nad avizované čtyřminutové nastavení, trefil Holeš břevno. To ale bylo vše, a tak si i přes sedmdesát minut dlouhé oslabení Liberec připsal tříbodové vítězství. Od října 2017 poprvé porazil Slavii.

Luboš Kozel (Liberec) „Myslím, že jsme viděli bláznivý zápas. Dostali jsme se do vedení vlastním gólem, pak jsme ze situace, že jsme měli míč v držení, udělali faul. Myslel jsem, že za žlutou, ale nakonec z toho byla červená. To samozřejmě ovlivnilo průběh. Navíc se nám zranil Plechatý, takže jsme během tří minut přišli o oba stopery. Museli jsme nějak reagovat a hrát 70 minut o deseti. Od té chvíle to bylo jen o pracovitosti, organizaci, defenzivě, taktické vyzrálosti, což tam mužstvo dalo. Postupem času se pralo čím dál víc, protože cítilo, že je to čím dál blíž. Měli jsme v některých situacích i štěstí, byla tam tyč, břevno. Ale to vždy potřebujete, když chcete porazit silné mužstvo. Slavia si tolik šancí nevytvořila, hřiště dnes hrálo s námi. Kdyby mi někdo řekl, že to zvládneme vítězně, i když budeme hrát 70 minut o deseti, nevěřil bych tomu."

Jindřich Trpišovský (Slavia) „Domácí vyhráli zaslouženě, protože dali gól, zatímco my ne. Zápas hodně ovlivnilo to, že jsme si nechali dát po autu laciný první gól. Nedostoupili jsme soupeře, byli jsme tam pozdě, nechali ho odcentrovat a padl gól. Bylo jasné, že kdo dá první gól, bude to pro něj snadnější. Sami jsme si to zkomplikovali. Zápas pak ovlivnila červená karta, která změnila rozložení sil. Zbytek už nemá smysl moc komentovat, všichni jsme si přáli vidět jiný sport, než z toho na tom hřišti byl. Nikde v Evropě nevidím taková hřiště, jako jsou u nás. Ve třetích nebo čtvrtých třídách mají často lepší plochy, než jsou tady u nás. I přesto jsme se měli prosadit. Chyběla kvalita finálního balonu, lepší řešení situací, do kterých jsme se dostali. Jednou jsme trefili tyč, jednou břevno. Nedokázali jsme si ani pomoci útočnou standardkou. Je to samozřejmě velká komplikace."

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branky: 14. Olayinka (vlastní gól). Žluté karty: 45. Mikula, 52. Frýdek, 76. Višinský - 59. Olayinka, 75. Plavšić. Červené karty: 18. Štětina. Rozhodčí: P. Hocek - K. Hájek, J. Hrabovský. Diváci: 6123.

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Štětina, Plechatý (24. Fukala), Mikula - Tiéhi, Purzitidis - Koscelník, Frýdek (67. Višinský), Tupta (67. Havelka) - Rondić (87. Rabušic)

SK Slavia Praha: Kolář - Bah, Ousou, Holeš, Plavšić - Hromada (61. Sor), Talovierov - Masopust, Schranz (74. Madsen), Olayinka (61. Fila) - Tecl

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, HC Slavia Praha, vlastní gól, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Theodor Gebre Selassie, SK Slavia Praha, Luboš Kozel, Jindřich Trpišovský, Evropa, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhé oslabení a ubojované vítězství. Slovan po vlastní brance Olayinky porazil Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.