Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Viděli jsme bláznivý zápas, hodnotil utkání se Slavií trenér Slovanu Kozel. Řešil se stav hřiště

Slovan po čtyřech a půl letech dokázal porazit Slavii, i když od dvacáté minuty hrál v oslabení. Pomohl mu i stav hřiště, které ligový trávník vůbec nepřipomínalo. A také se kvalita hrací plochy po utkání hodně řešila. Podle domácího trenéra Luboše Kozla stav plochy paradoxně domácím pomohl.

Jaké je vaše hodnocení utkání?
Hodnotí se mi to dobře. Viděli jsme bláznivý zápas. Dostali jsme se do vedení vlastním gólem. Pak jsme měli míč a byl z toho faul. Myslel jsem, že na žlutou, nakonec z toho byla červená. To vždycky utkání ovlivní. Navíc se nám zranil i Plechatý a přišli jsme o oba stopery. Od té chvíle to bylo o pracovitosti, defenzivě, což tam mužstvo dalo. Měli jsme i štěstí, byla tam tyčka a břevno. Musím celý tým obrovsky pochválit.

Hodnocení Thea Gebre Selassieho

Slavia byla poslední tým, který jste vy jako trenér neporazil. Kam toto vítězství řadíte?
Je obrovsky cenné. Je pravda, že jsem Slavii nikdy neporazil. Že to ale vyjde zrovna dneska, to bych si ve dvacáté minutě nevsadil.

Zažil jste někdy, že byste ve dvacáté minutě přišel o oba stopery?
Zareagovali jsme na to dobře, když se to stalo, přešli jsme na čtyřobráncový systém. Jeden hráč nám tam ale ve středu chyběl, tak jsme to v poločase ještě změnili. Myslím, že to celkem pomohlo. Navíc hřiště, na které vždy žehráme, hrálo s námi.

Na horším terénu jsem ještě nehrál. Po utkání se řešilo liberecké hřiště

Už dlouho před zápasem bylo jasné, že v Liberci dobrý terén nebude. Ať už díky klimatickým podmínkám, mluví se ale také o tom, že loňská rekonstrukce trávníku se moc nepovedla. Utkání tak mnoho dobrého fotbalu nenabídlo, po zápase si stěžovali především slávisté, ale i z vyjádření domácích je jasné, že by raději hráli na pořádné trávě.

„Zápas se hrál na strašném terénu, na horším hřišti jsem asi ještě nehrál. Nejlíp se hraje v Edenu, kde jsou podmínky nejlepší. Bohužel ty venkovní hřiště, kam poslední dobou jezdíme, to je katastrofa a snižuje to kvalitu naší ligy," uvedl po utkání slávista Tomáš Holeš.

Rozladěný ze stavu hřiště byl i trenér hostů Jindřich Trpišovský. „Všichni jsme si přáli vidět jiný sport, než z toho na tom hřišti byl. Nikde v Evropě nevidím taková hřiště, jako jsou u nás. Ve třetích nebo čtvrtých třídách mají často lepší plochy, než jsou tady u nás,“ řekl.

Na sta v plochy už delší dobu upozorňuje i trenér Slovanu Luboš Kozel. Podle něj ale stav plochy paradoxně pomohl jeho týmu k vítězství. „Hřiště, na které vždy žehráme, hrálo s námi.“

Domácí obránce Theo Gebre Selassie volil po utkání diplomatickou odpověď, stav trávníku moc komentovat nechtěl. „Jak bych okomentoval hřiště? ...bylo to pro oba stejné...“

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, kozel, trenér, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, trávník, Theodor Gebre Selassie, Tomáš Holeš, terén, Jindřich Trpišovský, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viděli jsme bláznivý zápas, hodnotil utkání se Slavií trenér Slovanu Kozel. Řešil se stav hřiště  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.