Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vždy začneme hrát až po půlhodině, štvalo trenéra Slovanu Kozla po prohře v Olomouci

Slovan na jaře nehraje vůbec špatně, ve venkovních zápasech se ale vždy velmi pomalu rozjíždí a většinou hned v úvodu inkasuje. To se stalo i v Olomouci, kdy inkasoval ve 25. minutě z první vážnější akce domácích. Podle trenéra Slovanu Luboše Kozla byl právě toto důvod prohry. Zlobil se také na slovenského reprezentanta Koscelníka, který před gólem ztratil míč.

Proč to tentokrát v Olomouci nevyšlo?
Jsem zklamaný, chtěli jsme bodovat a v našich silách to bylo. Potřebovali jsme vstoupit lépe do utkání, ale bylo to stejné jako ve všech venkovních utkáních na jaře. Vždycky začneme hrát až tak po půlhodině. Domácím se po vstřelení gólu hrálo lépe, nemuseli nikam pospíchat. K tomu, abychom uspěli, bychom museli hrát od první minuty. V druhé půli se to zlepšilo, pomohli nám střídající hráči, sahali jsme po vyrovnání. Důvod porážky je ale třeba hledat v úvodu utkání.

Po inkasované brance jste změnili rozestavení. Pomohlo to?
V rozestavení, v jakém jsme začali, jsme hráli poslední tři zápasy, které nám přinesly sedm bodů. Nechtěli jsme nic měnit. Věděli jsme, že když to nebude fungovat, dá se to změnit i bez střídání, udělali jsme to tak hned po obdržené brance.

Po dvou výhrách jste začali hodně opatrně, to byl záměr?
Ne, chtěli jsme soupeře napadat, ale je to i o tom, jak se k míčům dostanete. Po získání jsme je ale hned ztráceli. Jedna z takových situací přinesla i gól.

Trenér Kozel po prohře v Olomouci

Někdy možná Liberec hraje na větší míru rizika. Nestálo by za to hru někdy třeba zjednodušit?
Když to budeme chtít zjednodušit, tak budeme nakopávat balony. Potom budou všichni říkat, že to není fotbal. Buď se budeme snažit i za cenu, že je horší terén a může vás to potrestat, ale hráče to posune, nebo prostě ne.

Otázka byla myšlena na Koscelníka, který hrál tak trochu na náhodu.
Koscelníkovi jsem vynadal, protože je to reprezentant Slovenska a já nechci, aby hrál situace z jednoho doteku na alibisticky do někam. Už je to poněkolikáté. Přitom jinak je v podobné situaci za zápas třikrát čtyřikrát a vyřeší to správně.

Prvotní chyba u gólu byla tedy kde?
Ztratili jsme míč Koscelníkovou rozehrávkou, akce domácích se dál rozvinula. Škoda, že když Milan Knobloch první střelu chytil, že přišla druhá. Musím se na to ale ještě podívat.

Martin Koscelník o inkasované brance „Dostal jsem míč a mohl si ho přebrat. Myslím, že jsem tam měl dost prostoru. Dal jsem to ale za sebe a nikdo ze spoluhráčů tam nebyl. Pak se to odehrálo hodně rychle. Podle mě to byla asi jediná větší šance domácích, která rozhodla zápas."

Hodně se řešil terén v Liberci. Jak se vám hrálo v Olomouci?
Musím říct, že jsem si myslel, že je lepší. I domácí mi přiznali, že ne takhle kvalitní tady dlouho nebyl. Určitě se na to ale nevymlouváme.

Martin Koscelník hodnotí utkání v Olomouci

Vypadli jste z první šestky, jak vnímáte boj o první skupinu?
Žádný boj nevnímám, vnímám boj o záchranu. Zlín v sobotu vyhrál a na to se koukáme. Jestli skončíme šestí nebo sedmi, to je úplně jedno.

Jak byste ohodnotil výkon Gebre Selassieho? Je to pro vás univerzál?
Jednoznačně, je to prostě fotbalista. Zvládne všechno a on ví, že ho dám tam, kde je nejvíc potřeba. Ztratili jsme Plechatého na měsíc, na dva zápasy Štětinu a kvůli kartám i Purzitidise. Theo ale odehraje na všech postech standart.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Martin Koscelník, Luboš Kozel, trenér, Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, HC Škoda Plzeň, Theodor Gebre Selassie, Milan Knobloch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vždy začneme hrát až po půlhodině, štvalo trenéra Slovanu Kozla po prohře v Olomouci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.