Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchrana byla náš cíl, řekl po utkání s Karvinou trenér Slovanu Kozel

Jeho tým sice ještě může hrát ve skupině o titul, trenér Slovanu Luboš Kozel ale po vítězství nad Karvinou několikrát mluvil o tom, že jeho tým je definitivně zachráněný.

Jaký to byl zápas?
Pro nás to byl další zápas, ve kterém jsme chtěli potvrdit účast ve střední skupině. Poslední utkání nám nevycházela hlavně střelecky. I zápas v Karvinou začal v našem módu, vstoupili jsme do něj slušně, výsledkem ale bylo, že jsme v patnácté minutě prohrávali. Myslím, že mužstvo zareagovalo dobře, chtělo hrát. Kombinačně jsme se tam dostávali a gól jsme nakonec, i když z penalty, dali. Závěr první půle dobrý nebyl, nelíbili se mi věci hlavně do defenzivy. V poločase jsme si něco řekli a začátek druhé půle asi rozhodl o výsledku utkání. Za vítězství jsem rád, protože Karviná hrála vyrovnané partie. Definitivně jsme se zachránili, což byl náš cíl.

Střelec vítězné branky Koscelník „Získali jsme důležité tři body, které jsme potřebovali. Škoda neproměněných šancí, že si neulehčíme závěr zápasu. Měli jsme tři tutovky a pak se strachujeme o výsledek."

Co chybělo k tomu, abyste o výsledku zápasu rozhodli dříve?
V první půli jsme neměli dovolit, aby soupeř vůbec skóroval, byl to laciný gól. Naši hráči pak jednotlivé situace neřešili úplně dobře, někdy chyběl centr nebo to správné řešení najít. Druhý poločas se to zlepšovalo a i hráči si více věřili, že gól dají. Škoda, že jsme to nepotvrdili, třeba Višinský nebo Matoušek měli dobré možnosti. Musíme ale brát i ty dva vstřelené góly.

K čemu teď vzhlížíte? K šanci na mistrovskou skupinu nebo na tu prostřední?
Nevím, jak to tam je bodově. Teď hrajeme na Slovácku, což bude těžké utkání, chceme ale uspět. Pro nás je ale důležité, že jsme se zachránili. Před utkáním nám ale vypadli čtyři hráči kvůli horečkám, Purzitidis v sobotu vůbec netrénoval a přišel až na zápas. Teď budeme mít trochu klidu, do sestavy se mohou dostat i hráči, kteří zatím neměli tolik příležitostí.

Co vás čeká na Slovácku?
Je to velmi silné mužstvo. Jsou čtvrtí, několikátou sezonu hrají na hoře, mají konsolidovaný a zkušený kádr. Hráči jsou spolu a těží z toho. Zápasy na Slovácku jsou vždy těžké a bude i toto.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, karviná, kozel, MFK Karviná, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, trenér, 1. FC Slovácko, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchrana byla náš cíl, řekl po utkání s Karvinou trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.