Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Ghali se začíná prosazovat do sestavy Slovanu. S fotbalem začínal na ulici

Stále teprve jednadvacetiletý středopolař Ahmad Ghali o sobě dává vědět libereckým fanouškům. Šikovný a rychlý nigerijský hráč se postupně prosazuje do základní sestavy a svými výkony na sebe upozorňuje. Při nedělním vítězství nad Karvinou měl několik nadějných akcí, po faulu na něj se navíc kopala penalta, kterou proměnil Rabušic.

V dresu Slovanu se v lize představil poprvé v Olomouci, v posledních třech utkáních už začínal dvakrát v základní sestavě. Mladý hráč přišel v zimní přestávce do Liberce ze slovenského Trenčína, nyní se rozpovídal pro klubový web.

O čtvrtém utkání v dresu Slovanu

V neděli jsme vložili do zápasu hodně energie, protože jsme potřebovali tři body. A máme je, což je ta vůbec nejdůležitější věc. V kabině byla po zápase dobrá atmosféra, mám rád atmosféru po zápase, který se vyhraje. Je to normální v každém týmu, kde je vítězná mentalita. Jak už jsem říkal, vítězství v zápase je to to nejdůležitější.

Podívejte se na celý rozhovor s Ahmadem Ghalim

O penaltovém zákroku

Běžně při podobných situacích vím, jak mám hrát. Obzvlášť, v situacích jeden na jednoho mám svou kvalitu. Rozhodl jsem se, že zkusím štěstí v pokutovém území a konečně jsem dostal, co jsem chtěl.

O fotbalové kariéře

Začal jsem hrát fotbal na ulici. Poté jsem přišel do akademie, kde jsem zůstal až do šestnácti let. Odtud jsem se přesunul do první nigerijské nejvyšší soutěže. Hrál jsem tam téměř rok a pak jsem byl nominován do národního týmu Nigérie do dvaceti let. Po turnaji jsem šel do Trenčína.

O životě v Liberci

Jak už jsem řekl v jednom rozhovoru, opravdu se mi to tady líbí. Poznal jsem tu v klubu některé skvělé lidi, spoluhráči jsou na mě hodní a každý je přátelský. Jsem opravdu rád, že tu můžu být.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ghali, FC Slovan Liberec, MFK Karviná, Ahmad Ghali, Trenčín, SK Sigma Olomouc, Nigérie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ghali se začíná prosazovat do sestavy Slovanu. S fotbalem začínal na ulici  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.