Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Máme na to, abychom Olomouc doma porazili, myslí si trenér Slovanu Luboš Kozel

Sigma není úplně oblíbený soupeř Liberce. I tentokrát v Oomouci těsně prohrál, průběh byl navíc podobný, jako před pěti týdny, kdy se tu hrálo utkání základní části. Slovan po individuální chybě brzy inkasoval a i přes solidní mezihru se mu gól vstřelit nepodařilo. Jak utkání hodnotil trenér Luboš Kozel?

Jak jste viděl utkání v Olomouci?
Do utkání jsme vstoupili docela dobře, určitě lépe než tady minule. Stejně jsme ale gól dostali. Řekl bych, že jsme celé utkání byli silnější na míči. První poločas jsme se ale do koncovky moc nedostávali a domácí měli po našich chybách více šancí. Druhý poločas byl lepší, a i když byl přerušený kroupami, tak i střídání nám pomohla a výkon se zlepšoval. Přesto jsme si neodpustili individuální chyby a soupeř se strašně lacino dostával do gólovek. Dvakrát nás podržel Vliegen. Sami jsme se ale v závěru dostávali do šancí. Je to poločas, máme na to, abychom soupeře doma porazili, bude to náš cíl.

JAN MIKULA „Dostali jsme brzy gól. Pak jsme se snažili dobývat, ale hráli jsme dobře jen po vápno. Další gól už ale nepadl. V Liberci ale stejně chceme vyhrát, takže se pro nás nic nemění. Je to stále otevřené."

Minule v Olomouci udělal chybu před gólem Koscelník, teď Gebre. To je asi špatně?
Stoprocentně. Věděl to hned, nemůže se to stát. Měl to na pravé noze na dlouho přihrávku, tohle mu určitě vyčítat budu. Takové detaily rozhodují, poté celá devadesátiminutová situace přijde vniveč. Ale nebyla to jediná individuální chyba. Na druhou stranu my máme podobných situací dvakrát víc než domácí, řešíme je ale špatně.

Jak jste strávili neplánovanou přestávku ve druhém poločase?
Stáli jsme dole v tunelu. Využili jsme ji k tomu, abychom si řekli nějaké věci a také ke dvojímu střídání. Také jsme se bavili o tom, že trochu změníme rozestavení. V závěru jsme za vyrovnáním šli, ale vstřelit gól je pro nás obrovský problém.

V čem je problém, že tým nestřílí góly?
Vždycky je toho víc. Situací je dost, asi už je to psychika. Lubo Tupta byl náš nejlepší střelec na podzim, teď ještě gól nedal. Umí se uvolnit, navést si míč, pak mu ale nesedne střela, nebo zasáhne fantasticky gólman.

Co Alijagič?
Nastoupil první kolo na jaře a až teď v základní sestavě. Je to střelec, gól dál umí. Na této úrovni se ale musí do šance dostat, a to se mu zatím moc nedaří.

Mladý Višinský hru rozhýbal, souhlasíte?
Hrál výborně už na Slovácku, bohužel tam zavinil penaltu. Vidíme v něm potenciál, je to konstruktivní, kreativní hráč. Na to, že je to ročník 2003…abych ale zase něco neřekl a on přestane hrát. Ještě ho čeká hodně práce (úsměv).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, kozel, mikula, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, SK Sigma Olomouc, Bílí Tygři Liberec, trenér, 1. FC Slovácko, Jan Mikula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme na to, abychom Olomouc doma porazili, myslí si trenér Slovanu Luboš Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.