Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Holeňák o odchodu ze Slovanu: Nebylo to jednoduché

Sám říká, že v Liberci strávil skoro polovinu života. Miroslav Holeňák se už za časů, kdy ještě hrál, stal oblíbencem fanoušků. Věčně usměvavý a ochotný defenzivní štít se Slovanem spojil i následnou kariéru trenéra. Právě spojení s klubem pod Ještědem se ale nyní přerušuje, Holeňák přijal výzvu stát se hlavním trenérem a přebírá druholigový Varnsdorf. Na konec svého působení vyslal emotivní vzkaz.

„V Liberci jsem strávil téměř půlku svého života. Z toho ve Slovanu jsem působil skoro 20 let,“ rekapituluje Miroslav Holeňák roky v Liberci. Moravák ze Zlína stihl ve Slovanu celkem 184 ligových utkání a je na čtvrtém místě historické tabulky.

Po konci kariéry začal trénovat v akademii Slovanu, vedl mládežnické výběry včetně juniorky, poté se ale přesunul jako asistent k áčku. Poté v něm ale začalo zrát rozhodnutí, že by chtěl být trenérem hlavním. „Nebylo vůbec jednoduché učinit toto rozhodnutí. Ale nebylo to ze dne na den, už delší dobu jsem přemýšlel, že se chci prosadit jako trenér a věděl jsem, že dříve nebo později to musí přijít. A myslím si, že je to načasováno správně,“ pokračuje.

Ocenil, že s vedením i fanoušky se loučí v dobrém. „Navíc odcházím do Varnsdorfu, se kterým Slovan dlouhodobě spolupracuje, takže budeme nadále v kontaktu,“ dodal Holeňák, který se Slovanem vybojoval první titul v roce 2002 a byl jednou z hlavních postav dnes už legendárního tažení Slovanu až do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Nevylučuje, že by se do Slovanu v budoucnu rád vrátil. „Já bych určitě rád, pokud tedy o mě bude zájem samozřejmě,“ říká se smíchem.

Podle něj jsou fanoušci jedni z nejlepších u nás. „Není jich sice taková spousta jako některých jiných, ale jsou skvělí, originální a jsou to prostě naši Slovaňáci,“ pokračuje.

Pro fanoušky má vzkaz. „Vzkázal bych jim, ať jsou nadále věrní svému klubu, hlavně trpěliví a počkali si opět na nějaký úspěch, který věřím, že zase v budoucnu přijde. Moc bych jim to přál, protože jsem se vlastně nyní stal jedním z nich,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, holeňák, Varnsdorf, Miroslav Holeňák, trenér, Liberec, Ještěd, UEFA, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holeňák o odchodu ze Slovanu: Nebylo to jednoduché  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.