Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chtěli jsme se sejít. Celý tým Studence v mistrovském utkání tvořili příbuzní

Unikátní zápas okresního přeboru se odehrál v neděli ve Studenci. Tamní béčko totiž nastoupilo v sestavě z hráčů s příjmením Kuřík. A nešlo jen o hráče, Kuřík byl pro tento zápas i trenér týmu nebo hlavní pořadatelka utkání.

Nápad, že by se mohla rodina sejít v jednom dresu v jednom utkání, dostal Martin Kuřík. „Vzniklo to v covidové době. Jak jsme se nemohli scházet, bylo nám to líto. Tak mě napadlo, že až to celé skončí, mohli bychom se sejít na hřišti,“ říká Martin Kuřík.

Moderátor utkání David Lukeš „Měl jsem možnost už pár zajímavých utkání moderovat, ale tohle bylo opravdu hodně výjimečné a ojedinělé, a jsem nesmírně rád, že jsem mohl být součástí toho zápasu, který se zapsal do historie nejen studeneckého oddílu."

Nápad nejprve konzultoval s nejbližšími Kuříky, jak si rodina mezi sebou říká. A pak už se to celé rozjelo a nešlo to zastavit. „Někdy v květnu padlo finální rozhodnutí, že do toho jdeme. Musím poděkovat i našemu klubu, že jsme do toho mohli jít,“ dodal.

Celá logistika se nakonec vydařila a na hřiště se nakonec postavilo jedenáct Kuříků. A to na lavičce seděl další jako trenér Jan Kuřík a vedoucí mužstva Pavel Kuřík. „A moje žena Zuzana byla hlavní pořadatel utkání,“ směje se Kuřík.

V Česku je přitom evidováno 123 lidí s příjmením Kuřík, plná třetina se jich pak sešla v neděli ve Studenci. Nejstaršímu hráči bylo 73 let a byl jím dlouholetý předseda studeneckého oddílu Vít Kuřík, který také navlékl kapitánskou pásku. „Nehrál celý zápas, i tak to ale zvládl výborně, stále chodí hrát tenis, takže se udržuje. Jen ránu už nemá takovou,“ usmívá se pořadatel utkání.

Nejmladším účastníkem byl teprve osmnáctiletý Jakub Šimáček. To sice není Kuřík, příbuzný ale je. „To je přes sestru, je to můj synovec,“ vysvětluje rodinné vazby Martin Kuřík.

Jeho týmu se nakonec povedlo dokonce vyhrát 2:1. Výsledek ale nikdo neřešil. „Je to příjemné, ale hlavně jsme se chtěli sejít a užít si společné odpoledne,“ dodal.

Společná fotka všech Kuříků, kteří se na utkání sešli.

Martin Kuřík za béčko Studence i v padesáti letech stále aktivně hraje, i když nyní už spíš jen sporadicky. „Spíš už chodím klukům jen pomáhat. S těmi roky a kily už to stejně nejde jako dřív a druhý, třetí den po zápase už je to špatné,“ směje se.

Postupně tak převzal v klubu jiné funkce. Je členem výboru klubu, správcem hřiště, věnuje se i kiosku a trénuje mladší přípravku. Právě na rozvoj studenecké mládeže je hodně hrdý. „Před deseti lety jsme do mládeže hodně šlápli a teď se nám to vrací. Naše áčko má věkový průměr dvacet jedna let a v B třídě obsadilo druhou pozici. Hrajeme jen s odchovanci,“ vypráví.

Klub je v okolí tak trochu raritou. Ve dvoutisícovém Studenci má hodně dětí, jeho mladší žáci letos získali třetí místo v krajském přeboru a další se i dalším týmům. Stopa rodiny Kuříků v klubu také dál zůstává, za áčko se prosazuje už zmíněný Kuba Šimáček, tři Kuříci nadále nastupují také za studenecké béčko.

Ohodnoť článek

Foto SK Studenec

Štítky Studenec, fotbal, kuříci, kuříkovi, zápas, okresní přebor, rodina, krajský přebor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěli jsme se sejít. Celý tým Studence v mistrovském utkání tvořili příbuzní  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.