Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rekordní Killich cup. Do Habartic zamíří dvacet týmů, chystá se doprovodný program pro děti i dospělé

PR článek

Dva roky se nekonal turnaj v malé kopané s názvem Killich cup. Po covidové pauze ale letos proběhne a zájem o něj je velký, pořadatelům naplnili kapacitu dvaceti týmů, což je rekord z dosavadních šesti proběhlých ročníků. Turnaj se koná na habartickém fotbalovém hřišti v sobotu 25. června. První zápas se hraje od osmi hodin.

„Jde o turnaj v malé kopané, hrajeme systémem 5+1. Ze základních skupin se pak postupuje do vyřazovací části,“ popsal systém turnaje pořadatel akce Tomáš Richtr.

Sám je zvědavý, v jaké formě turnaj účastníky zastihne, zájem je ale po dvouleté pauze velký. „Devatenáct týmů je vyrovnaný rekord, kapacita je přitom dvacet. Poslední ročník absolvovalo týmů třináct,“ pokračuje.

Turnaje se účastní známá jména liberecké scény malého fotbalu, jako je Pampuch, Gazely nebo Severní vítr. „Doufám ale, že vysoko se umístí i náš domácí Tatran,“ pokračuje Richtr. Sám už do turnaje jako hráč nezasáhne. „Nedovolí mi to zdravotní problémy, ale nestíhal bych to ani kvůli všem organizačním povinnostem,“ vysvětluje.

Letos se koná už sedmý ročník turnaje, který se pořadatelé každý rok snaží vylepšovat. „Nejprve jsme turnaje pořádali spíš pro sebe, pak ale někdo přišel s tím, že bychom to měli rozjet ve větším. A tak jsme to rozjeli,“ pokračuje pořadatel.

Celý turnaj tak kromě sportovní stránky nabízí i kulturní program. Děti se mohou těšit na skákací hrad, tvořivé dílničky, v areálu je i dětské hřiště. Pro dospělé je zase po koncertě přichystaná after party, zahraje kapela Procity a poté DJ Michael Jay.

Turnaj je důležitý i pro samotný habartický klub, který hraje III. třídu, tedy okresní soutěž. Rád by ale postoupil výš. „Sešla se nám dobrá parta kluků, navíc finance získané z turnaje nám pomáhají udržovat klub,“ řekl Richtr.

Turnaj se hraje v Habarticích na hřišti Tatranu v sobotu 25. června od osmi hodin. Slavnostní výkop provede senátor Michael Canov. „Doražte, bude to zábava. Vstupné je zdarma,“ zve Richtr.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tatran Habartice

Štítky Rekordní Killich cup. Do Habartic zamíří dvacet týmů, chstá se doprovodný program pro děti i dospělé, Habartice, Tomáš Richtr, Tatran, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní Killich cup. Do Habartic zamíří dvacet týmů, chystá se doprovodný program pro děti i dospělé  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.