Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Memoriál ve Studánce připomene rozhodčího Nádeníka. Vítězství obhajuje stará garda Slovanu

Staré gardy osmi fotbalových klubů z Liberecka si o víkendu připomenou rozhodčího Zdeňka Nádeníka. Ten před čtyřmi lety zkolaboval přímo na hřišti a v nemocnici zemřel. Vítězství z minulého ročníku obhajují fotbalisté Slovanu Liberec.

Třetí ročník Memoriálu Zdeňka Nádeníka se odehraje na hřišti v Krásné Studánce za účasti osmi mužstev s výkopem od 10 hodin. „Fotbálek se hraje se v pěti a pozor! Hrajeme pro radost, takže žádné skluzy," upozornil organizátor turnaje Jiří Blaschke.

Memoriál nese jméno bývalého rozhodčího Zdeňka Nádeníka, který zemřel v 48 letech po kolapsu v utkání krajského přeboru mezi Železným Brodem a Českou Lípou v listopadu 2018. Ačkoliv mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc a po následném leteckém transportu do liberecké nemocnice byl hned operován, svůj boj o život prohrál.

Vedle fotbalu bylo velkou láskou Zdeňka Nádeníka i divadlo a vystupoval v celé řadě představení libereckého Divadla F. X. Šaldy. Během let ho mohli lidé spatřit například v představeních She Loves Me, Zpívání v dešti, Veselá vdova, Sugar, nebo Funny Girl. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Memoriál Zdeňka Nádeníka, pixabay.com

Štítky memoriál, zdeněk nádeník, fotbal, krásná studánka, rozhodčí, FC Slovan Liberec, Liberecký kraj, krajský přebor, Krajská nemocnice Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Česká Lípa, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Memoriál ve Studánce připomene rozhodčího Nádeníka. Vítězství obhajuje stará garda Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.