Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ještě jsem to nezažil, komentoval bleskový přesun do Slovanu Dominik Preisler

Ještě na začátku minulého týdne se Dominik Preisler připravoval na podpis nové smlouvy v Mladé Boleslaví, jenže už ve středu se dohodl jeho přesun do Liberce. V pátek už jel na soustředění za svým novým týmem do Rakouska a v sobotu nastoupil do prvního zápasu. „Ještě jsem to v kariéře nezažil,“ komentoval bleskový přestup šestadvacetiletý levonohý obránce.

Levonohý hráč byl jednou z vytoužených posil trenéra Kozla. „Celou dobu hledáme levonohého beka, hráče na levou stranu, tam nikoho nemáme,“ říkal Kozel před týdnem.

Nyní může být spokojený, Slovan z Boleslavi přivedl právě Dominika Preislera. „Bylo to hrozně rychlé. Ještě v pondělí jsem řešil nějaké věci v Boleslavi, kde jsem měl prodlužovat smlouvu, ve středu se pak začalo mluvit o tom, že bych měl jít pryč a v pátek už jsem byl u Slovanu. Na mě to bylo hodně rychlé, ještě jsem to v kariéře nezažil,“ popsal pro klubový web Dominik Preisler.

Za týmem jel čtyři hodiny autem, před zápasem absolvoval jen lehké rozcvičení. Nakonec odehrál téměř půlhodinu. „Neměl jsem čas přemýšlet. Bylo to fajn, užil jsem si to,“ dodal.

Šestadvacetiletý fotbalista se s trenérem Kozlem zná už z působení v Dukle. „Trenér Kozel mi volal hned potom, co vyšlo najevo, že bych do Liberce mohl jít. Určitě je to jedna z věcí, která u mě rozhodovala,“ řekl.

K týmu se měl připojit co nejdříve, i proto šlo o velmi rychlý přesun. „Chtěl jsem stihnout co největší část soustředění, byla to i jedna z věcí, o které jsme se bavili s trenérem Kozlem. Jsme tu celou dobu spolu, je to důležitá věc v začátku angažmá,“ uvedl Preisler.

S novou posilou je spokojený právě i trenér Kozel. „Přijel až před zápasem, dali jsme ho tam na třicet minut. I za tu dobu ukázal, proč jsme ho chtěli, z levé strany přicházely nebezpečné míče do šestnáctky. Levá noha nám v týmu chyběla, bude to plus,“ okomentoval kouč.

Preisler může hrát na levém kraji obrany, nebo na pozici stopera a na obě pozice se Slovanu bude hodit. V první lize má odehráno 72 zápasů, vstřelil čtyři branky. V minulé sezoně v Boleslavi stihnul devatenáct zápasů, část sezony byl zraněný.

Slovan v Rakousku odehraje ještě dvě utkání, s maďarským Mezőkövesd-Zsóry SE a kyperským Apollonem Limassol. S týmem se připravuje už i ukrajinský defenzivní hráč Maksym Talovjerov. „Max Talovjerov s námi byl jeden den, hned nastoupil a v obranné linii byl výborný. Má věci, kvůli kterým jsme ho chtěli, je klidný na míči, umí rozehrát. Je silný v soubojích, v tom nám pomůže,“ řekl o něm po první přípravném utkání trenér Kozel.

Ten by rád uvítal ještě jednoho ofenzivního hráče. Podle spekulací by se jím mohl stát slávista Mick Van Buren, jednání ale dále probíhají.

Ligu Slovan odstartuje už 31. července na hřišti pražské Sparty.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, preisler, posila, Dominik Preisler, FC Slovan Liberec, Rakousko, trenér, Liberec, Mladá Boleslav, Apollon Limassol, Mick van Buren, Maksym Talovjerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě jsem to nezažil, komentoval bleskový přesun do Slovanu Dominik Preisler  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.