Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberečtí fotbalisté porazili Teplice 5:1. Van Buren zaznamenal hattrick

Fotbalisté Liberce ve 2. kole první ligy doma deklasovali Teplice 5:1 a po výhře v premiéře na Spartě si připsali druhé vítězství v sezoně. Čtyři branky vstřelili hráči, kteří jsou ve Slovanu na hostování ze Slavie, třikrát se trefil nizozemský křídelník Mick van Buren a jednou ukrajinský obránce Maksym Talovjerov.

Svůj první ligový gól dal Mohamed Doumbia. Jediný úspěch hostí zaznamenal Jakub Urbanec a pro záložníka, který ještě vloni hrál jen Pražský přebor, to byl už třetí gól v tomto ročníku nejvyšší soutěži.

Liberečtí se od úvodu usadili na útočné polovině a na jejich kontě rychle přibývaly šance. Rondičovu hlavičku z osmé minuty mířící k tyči ještě brankář Grigar vyrazil, proti střele, kterou o minutu později po nakrátko rozehraném rohu vyslal z 20 metrů přesně pod břevno Doumbia, byl už bezmocný. Záložník z Pobřeží slonoviny, jenž přišel do Slovanu v zimě z Dukly, odehrál na jaře jen pár minut, ale v nové sezoně už naznačil, že může patřit k oporám.

Ve 22. minutě si na Preislerův přímý kop vyskočil Talovjerov, dokonale využil svou výšku a míč z jeho hlavy se od tyče odrazil do sítě. Dvaadvacetiletý ukrajinský stoper skóroval v české lize podruhé, premiérově se prosadil vloni v lednu také proti Teplicím ještě v dresu Českých Budějovic. Do přestávky mohl přidat ještě další gól, kdyby jeho hlavičku nezastavilo břevno.

Hned z protiútoku Senegalec Gning obešel dva soupeře, naservíroval míč před branku Urbancovi a ten ve 43. minutě nezaváhal. Jenže ještě v nastaveném čase prvního poločasu vrátil domácím dvoubrankový náskok Van Buren a už podruhé si připsal asistenci Frýdek, který se trefil v úvodním kole Letné.

Teplická obrana byla hodně zranitelná i po přestávce, což po Rondičově přihrávce v 53. minutě znovu využil Van Buren. Hosté se sice nevzdávali a Křišťan orazítkoval břevno, ale zároveň otevírali prostor pro liberecké brejky. Po jednom z nich v 70. minutě Van Buren zkompletoval svůj první hattrick v české lize.

Slovan si připsal nejvyšší ligovou výhru od listopadu 2019, kdy porazil Zlín 5:0. Liberci vyšel vstup do sezony mnohem lépe než vloni. Tehdy byl po šesti kolech poslední s jediným bodem a trenéra Pavla Hoftycha vystřídal současný kouč Luboš Kozel. Teplice na jaře U Nisy vyhrály, ale tentokrát měly daleko i k remíze a nenavázaly na nečekaný bod s Plzní z úvodního kola.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, 2. kolo, Liberec, Teplice, Mick van Buren, FK Teplice, Plzeň 2-Slovany, Bílí Tygři Liberec, Maksym Talovjerov, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, fotbalista, Mohamed Doumbia, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí fotbalisté porazili Teplice 5:1. Van Buren zaznamenal hattrick  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.