Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doufali jsme, že Slovácko nebude v kondici, okomentoval výhru Slovanu trenér Kozel. Tým zůstává na Moravě

Liberečtí fotbalisté po dvou letech porazili Slovácko, a to na jeho hřišti. Podle trenéra Kozla jeho tým využil toho, že domácí měli v nohách čtvrteční utkání ve Švédsku. Přesto se v závěru strachoval o vítězství. Liberec nyní zůstává na Moravě, ve středu se představí v Olomouci.

Jak byste zhodnotil utkání na Slovácku?
Bylo to trochu hektické, hlavně v závěru. Trochu jsme doufali, že Slovácko po čtvrtečním pohárovém zápase nebude úplně v kondici, využili jsme toho a vezeme si domů tři body. Vstup do zápasu se nám povedl, hráli jsme aktivně. Do třicáté minuty jsme to měli pod kontrolou, ale poté jsme začali kazit. V závěru poločasu se nám podařilo dát gól a vynutit si červenou kartu, což určilo ráz druhého poločasu. Vstup byl aktivní a dobrý, dali jsme branku a měli další šanci. Vyvíjelo se to tak, jakože se nám nemůže nic stát. Pak ale byla odpískaná penalta, která vrátila Slovácko do hry, to pak nemělo co ztratit. I když jsme měli o jednoho hráče navíc, už jsme nebyli schopní udržet míč. Měli jsme také vynucená střídání, takže jsme nemohli střídat hráče vepředu, kteří by nám pomohli více do brejku. Konec jsme se soustředili na defenzivu a i trochu se štěstím jsme to uhráli. Jsem za to rád, protože minule jsme doma hráli velmi dobře a měli jsme vyhrát a cítili jsme, že jsme dva body ztratili úplně zbytečně. Takže jsem rád, že jsme to na Slovácku napravili.

Před rokem měl Liberec po pěti kolech jeden bod, nyní je na špici ligy. Jak vám to zní?
Zní to hezky. Dnes je ale trochu jiná situace a i mužstvo je jiné. Možná jsme mohli mít těch bodů i víc, protože s Pardubicemi jsme prohýřili zbytečně první poločas a prohráli jsme. S Budějovicemi nám zase 24 střel nestačilo na víc než jeden gól. Kdyby mi někdo před začátkem ligy řekl, že budeme mít deset bodů, tak bych to bral. Kdyby mi ale někdo řekl, že je uhrajeme na Spartě a na Slovácku a ne s Pardubicemi a Budějovicemi tak…ale to je fotbal (úsměv).

Co spolupráce Frýdek – van Buren? Je už podle vašich představ?
Funguje jim to od prvního okamžiku. Jsem rád za Micka, že dává góly, je to odměna, za jeho práci. A Frýďas v každém zápase je velmi důležitý pro ofenzivní fázi. Chyběl nám Doumbia, což je pro nás velké oslabení. První zápas v základní sestavě ale odehrál Ivan Varfolomejev, který je ročník 2004. Dokud on byl na hřišti, tak nám to ještě fungovalo.

Jak to s Doumbiou vypadá?
Má zraněné koleno. Ještě jde na vyšetření, ale určitě to nebude otázka dvou nebo tří týdnů.

Ve středu hrajete v Olomouci. Zůstáváte na Moravě?
Zůstáváme na Moravě.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, kozel, 1. FC Slovácko, FC Slovan Liberec, Morava, Luboš Kozel, SK Sigma Olomouc, Švédsko, trenér, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doufali jsme, že Slovácko nebude v kondici, okomentoval výhru Slovanu trenér Kozel. Tým zůstává na Moravě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.