Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Loni byl poslední, teď Slovan bojuje o čelo tabulky. Jsme nohama na zemi, hlásí kapitán Gebre Selassie

Loni zažil start, jaký v ligové historii nikdo nepamatuje. Po pěti kolech měl Slovan jediný bod a byl v tabulce poslední. Bída trápila jak fanoušky, tak libereckého srdcaře Theodora Gebre Selassieho. Letošní start do ligy přinesl obrat o 180 stupňů, liberečtí fotbalisté bojují o první místo, vyhráli na Spartě i na Slovácku. Podle dnes už kapitána Gebre Selassieho ale podcenění soupeřů v dalších kolech nehrozí.

Loni se přitom Slovan v úvodu ligy propadl do deprese. Domácí prohra se Slováckem, pak debakl U Nisy se Spartou, navíc Gebre byl vyloučen. Pak remíze v Hradci, ale poté další tři porážky v řadě, a nakonec historická ostuda v poháru a domácí vypadnutí se Zbuzany.

S týmem se rozloučil trenér Hoftych, přišel Luboš Kozel a tým se pomalu zvedal, sezona a ale byla ztracená, i když Slovan až do konce bojoval dokonce o první šestku.

Jenže jak už to tak v Liberci bývá, po sezoně nastal velký průvan v kádru, posily přišly na poslední chvíli a čekalo se, jak si s tím mladý tým poradí. Navíc první zápas byl ten na Spartě. A Slovan ho zvládl, pak doma přejel Teplice a dostal se do pohody. „Kdyby mi někdo před začátkem ligy řekl, že budeme mít deset bodů, tak bych to bral,“ hlásil po posledním vítězství na Slovácku trenér Luboš Kozel.

I podle něj ale paradoxně mohlo být bodů klidně více. „Kdyby mi někdo řekl, že body uhrajeme na Spartě a na Slovácku a ne s Pardubicemi a Budějovicemi tak…ale to je fotbal,“ usmíval se.

V úvodu ligy ho štve především špatný výkon v prvním poločase s Pardubicemi, kde se mu zdálo, že tým soupeře podcenil a hráče po utkání kritizoval. Druhá ztráta pak přišla v utkání s Budějovicemi doma, kdy ale Liberec předvedl jeden z nejlepších výkonů poslední doby. „Nepamatuji si za dobu, co tu jsem, abychom nad někým takto herně dominovali,“ hodnotil Kozel zápas, ve kterém jeho tým nakonec získal jen bod.

Kapitán Slovanu Gebre Selassie se ale nebojí, že by dobré výsledky měly s mužstvem negativně zamávat. „Hned po těch prvních dvou kolech nám to slušně nafackovalo v Pardubicích, takže si myslím, že jsme všichni nohama na zemi,“ myslí si.

Podle něj týmu pomohlo, že v prvním kole vyhrál na Spartě. „Přes léto jsme dobře doplnili tým a hrozně nám pomohl ten start, že jsme vyhráli na Spartě, kde nás sice fantasticky podržel brankář, ale za první poločas jsme si vyhrát zasloužili,“ dodal.

Slovan nyní bude moci dobrou formu potvrdit v Olomouci, kde hraje už ve středu v rámci vloženého kola. A pro Liberec to nebude nic jednoduchého, protože domácí vyhráli jen v prvním kole v Ostravě a od té doby připsali čtyři prohry v řadě. Utkání se hraje od 17:30 a liberečtí fotbalisté budou mít Sigmě co vracet, protože s ní prohráli poslední tři utkání, a to jak to ligové ve 26. kole minulého ročníku, tak i dvě nadstavbové. Navíc poslední ligový bod získal Slovan v Olomouci v roce 2015, od té doby prohrál šest utkání a vstřelil jedinou branku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, liga, tabulka, gebre, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Luboš Kozel, SK Sigma Olomouc, FK Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni byl poslední, teď Slovan bojuje o čelo tabulky. Jsme nohama na zemi, hlásí kapitán Gebre Selassie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.