Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan v Olomouci dokázal srovnat, po vyloučení Talovjerova se musel bránit

Liberečtí fotbalisté uhráli v Olomouci bod za remízu 1:1. Po špatné první půli, kterou prohráli 0:1 se v druhé půli zvedli, vyrovnali, ale snahu o vítězství zmařilo vyloučení Talovjerova, na které upozornil VAR. V sobotu se Slovan představí doma U Nisy, kde přivítá Plzeň.

V úvodu měly oba týmy dobré možnosti, jenže obě akce zastavil ofsajd. Sigma moha jít do vedení v desáté minutě, Spáčil vracel hlavou centr před bránu a míč se snesl na břevno, akce ale pokračovala a další hlavička Zmrzlého šla do tyče. Domácí pokračovali v tlaku, ránu Breiteho Vliegen jen vyrazil, hostující obrana ale míč dokázala odvrátit.

Domácí nadále hosty přehrávali. Ve třinácté minutě přečíslili hostující obranu, Zorvan z první vypálil a Vliegen předvedl skvělý zákrok.

Olomouc byla nadále jasně lepší a Liberci se dařilo držet čisté konto jen s vypětím všech sil. Postupně sice alespoň trochu vyrovnal hru, Sigma ale hrozila dál. Nejvíce ve 35. minutě, kdy pálil Breite a Talovjerov míč tečoval na roh. Z něj sice domácí nic nevytěžili, ve 36. minutě už ale udeřila. Chytil si obhodil Matouška a přízemní ranou překonal Vliegena – 1:0.

Liberec se vzchopil až v samém závěru poločasu. Mikula našel ve 44. minutě naběhnutého Van Burena a ten otřel míč o tyč.

Do druhé půle vstoupili hosté mnohem lépe. V 52. minutě vyslal do gólovky Gebre střídajícího Rondiče, jeho ránu ale vychytal Trefil. V 59. minutě už se ale hosté radovali. A znovu u toho byl Gebre, který po závaru vybídl ke střele druhého střídajícího Višinského a ten s pomocí teče překonal Trefila – 1:1.

Pro Slovan přišla komplikace v 69. minutě. Talovjerov sice před Zorvanem odehrál míč, jenže pak ho trefil a po zásahu VAR viděl červenou kartu.

V 78. minutě mohla Sigma přesilovku využít, Liberec ale dvě velké šance v závaru ubránil. Sigma měla dál více ze hry další zakončení už ale nepřicházela. Liberec už na útočení sílu neměl. Branka tak nakonec nepadla a Slovan veze s Olomouce poprvé od roku 2013 alespoň bod.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 36. Chytil - 59. Višinský. Žluté karty: 38. Růsek, 73. Pokorný, 90+5. Matoušek - 38. Červ, 90+3. trenér Kozel. Červené karty: 69. Talovjerov. Rozhodčí: D. Starý - D. Vodrážka, L. Slavíček; VAR: J. Petřík, AVAR: M. Podaný

SK Sigma Olomouc: Trefil - Chvátal, Pokorný, Poulolo, Zmrzlý - Spáčil (90+1. Beneš), Breite (C) (79. Greššák) - Navrátil (79. Vodháněl), Růsek (63. Jakub Matoušek), Zorvan - Chytil

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C), Plechatý, Talovjerov, Mikula - Červ, Varfolomejev (46. Višinský) - Matoušek (82. Fukala), Frýdek (88. Pourzitidis), Kozák (46. Rondić) - van Buren (70. Prebsl)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, Lužická Nisa, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v Olomouci dokázal srovnat, po vyloučení Talovjerova se musel bránit  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.