Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan U Nisy přehrál mistrovskou Plzeň, přesto prohrál 0:1

Liberečtí fotbalisté odehráli proti úřadujícímu mistru z Plzně další dobré utkání, jenže nestačilo to ani na bod. Liberec byl kromě krátkého úseku na konci první půle celé utkání lepší, jenže nedokázal vstřelit gól, a tak prohrál 0:1.

Jako první v patnácté minutě zahrozili domácí. Frýdek vysunul Van Burena a ten prověřil Staňka. Ve dvacáté minutě už přišla liberecká gólovka. Preisler poslal prudký centr, Van Buren tečoval a Staněk reflexivně zasáhl, plzeňský brankář pak stihl zasáhnout i před dorážkou Rondiče.

Plzeň poprvé zahrozila až ve 39. minutě. Rondič fauloval za vápnem Hejdu, míč si postavil Mosquera a z necelých třiceti metrů napálil břevno Vliegenovy brány. O dvě minuty později už ale hosté udeřili. Sýkora převzal míč na vápně a uklidil ho k tyči – 0:1.

Deset minut druhé půle se nic moc nedělo, až pak Liberec předvedl dvě dobré akce, ani jedna ale brankou neskončila. Domácí ale nadále Plzeň tlačili, jenže zakončení nepřicházelo. To přišlo až v 62. minutě, rána z dobré pozice ale Frýdkovi nesedla.

Plzeň se bránila a do útoku vyrážela sporadicky. Až v 71. minutě pálil vedle Bucha. Jinak se ale obraz hry nezměnil. Liberec měl hodně náběhů a dobrých náznaků a také rohů, plzeňská obrana ale fungovala bezchybně. Hosté měli nebezpečnou situaci v 76. minutě. Vlkanova napálil míč na bránu a za Vliegenem podruhé zvonilo břevno.

Liberec vsadil v závěru vše na útok, hrál pouze na dva obránce. Tlak měli domácí velký, ale platilo to, co po celé utkání, chybělo zakončení. A protože nepřišlo až do konce utkání, z vítězství se raduje Plzeň.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branky: 41. Sýkora. Žluté karty: 90. Frýdek - 30. Čermák, 61. Holík, 87. Hejda, 88. Chorý, 90. N'Diaye. Rozhodčí: Proske - Kotík, Kubr; VAR: Štěrba, AVAR: Kříž. Diváci: 5158

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C) (82. Kozák), Prebsl, Plechatý - Mikula (67. Matoušek), Valenta, Červ (67. Rabušic), Frýdek, Preisler (82. Mészáros) - Rondić (46. Višinský), van Buren

FC Viktoria Plzeň: Staněk - Havel, Hejda (C), Pernica, Holík - Čermák (61. Bucha), Kalvach (69. N'Diaye) - Sýkora, Vlkanova (83. Jirka), Mosquera (69. Jemelka) - Bassey (61. Chorý)

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Bílí Tygři Liberec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan U Nisy přehrál mistrovskou Plzeň, přesto prohrál 0:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.