Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeň se dá přehrát, ale stejně vždycky vyhraje, řekl trenér Slovanu Kozel. Naštvalo ho nastavení

Slovan odehrál na domácím hřišti další dobrý zápas, jenže ani tentokrát to na výhru nestačilo. Plzni k výhře stačila jedna přesná střela na bránu, Liberec ani přes tlak neskóroval. Trenér Kozel byl po utkání zklamaný a také naštvaný kvůli krátkému nastavení.

Jaké je hodnocení utkání s Plzní?
Jsem zklamaný, podali jsme dobrý výkon, nedokázali jsme ho udržet jen zhruba deset minut před půlí, a to Plzni stačilo k tomu, aby zápas vyhrála. Úvod byl opatrnější, ale postupem času jsme byli aktivnější. Ve druhém poločase jsme Plzeň zavřeli k vápnu a tlak byl velký, ale víme, že Plzeň dobře brání. My jsme mohli některé situace lépe vyřešit. Rohy a standardky jsme neřešili moc dobře. Kvalita ve finální fázi byla na naší straně horší.

Vybavíte si situaci, kdy bylo k vyrovnání nejblíže?
Hráli jsme dobře v poli, ale tolik těžkých situací vlastně nakonec nebylo a do stoprocentní šance nás Plzeň nepustila. Viděl jsem Plzeň hodněkrát a ty zápasy jsou podobné. Říkal jsem klukům, že se s ní dá hrát a dá se i přehrát, jenomže Plzeň vždycky vyhraje (úsměv).

Je těžké hrát proti Plzni, když se dostane do vedení?
Dát ji branku je těžké, protože to má postavené na obraně. Ale viděl jsem i zápasy, kdy se soupeř dostal do vedení a oni zase potom mají kvalitu, že jsou schopní ten zápas otočit. Je to kvalitní mužstvo, mistr, postoupli do Ligy mistrů. Nám chybí i tři důležití hráči, i bez nich ale výkon byl dobrý. Bohužel jedna situace rozhodla.

Dostal jste žlutou kartu, byl jste rozezlený, co vás naštvalo?
Dostal jsem ji prý za to, že jsem opustil vymezenou zónu. Nevím, asi ano, v těch emocích je těžké to někdy uhlídat. Rozhodčí je někdy citlivý ke hráčům, tak mohl být citlivý i ke mně. Rozezlilo mě, že soupeř střídá dvě minuty, neví, koho střídá a rozhodčí ukáže, že za to nastaví dvě minuty a pak ukáže trojku. To je za mě divné. Hrajeme na Slovácku, tam se nastavuje sedm minut, v Olomouci šest a tady jsou to tři. To mě trošku rozezlilo.

První zápas odehrál Matěj Valenta, jak jste s ním byl spokojený?
Bylo to dobré, jen tam měl malý podíl u inkasované branky. Ale v poli to fungovalo. Na to, že hrál první zápas a on teď dlouho nehrál, tak to zvládl velmi dobře.

Myslíte, že kdybyste měli ve vápně většího zabijáka, tak byste tam něco dotlačili?
Zabijáka si myslím, že máme, když máme nejlepšího střelce ligy. Ale měli by to na sebe vzít i jiní hráči. Na Micka se teď soupeři připravovat budou, ale on i tak byl nebezpečný. Potřebujeme ale podporu i dalších hráčů, první půle od Rondiče byla málo. I další hráči se musí dostávat do finální fáze a musí to dobře řešit. Tohle nemůžu hodit na jednoho hráče, nebo že by nám to jeden hráč vyřešil.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, Plzeň, kozel, FC Slovan Liberec, Liberec, Matěj Valenta, Liga mistrů UEFA, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň se dá přehrát, ale stejně vždycky vyhraje, řekl trenér Slovanu Kozel. Naštvalo ho nastavení  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.