Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

El Clásico Frýdlantska bez vítěze. Frýdlant se s Višňovou před 550 diváky rozešel smírně 1:1

Za hezkého sobotního dopoledne dorazilo na Městský stadion ve Frýdlantě 550 fanoušků, kteří byli zvědaví na El Clásico Frýdlantska. Nastoupil totiž frýdlantský Slovan, kterému patřilo třetí místo krajského přeboru, s druhou Jiskrou Višňovou. Čekal se lítý boj až na dno sil všech aktérů, což se také potvrdilo.

Před dvěma diváckými kotli vybavenými bubny a trumpetami hráči více než pohledný fotbal předváděli fotbalovou bitvu. První půle se odehrávala mezi vápny, bez náznaků jakýchkoli šancí, a tak obě mužstva odcházela do kabin za bezgólového stavu. Do druhé půlky však Frýdlantští vlétli jako vítr. Zmáčkli Jiskru a vypadalo to, že nebude trvat dlouho a musí přijít gól do sítě hostů. To však byl jako už snad potisící omyl. Víšňová totiž dokonale dokáže využít situací, kdy do nich soupeř "buší" a bravurně dokáže využít brejkových akcí.

Taková přišla v 53. minutě, kdy se po nedorozumění stoperů Frýdlantu dostal k míči Jan Bednář a nedal vyběhnuvšímu Mirkovi Zajíčkovi šanci - 0:1. Frýdlanští pak byli notnou chvíli jako opaření a Jiskra mohla svůj náskok zvýšit. Nestalo se tak a přišla zřejmě zlomová chvíle zápasu, kdy prožil zkratovitý okamžik kapitán hostů Milan Mazánek, který coby držitel žluté karty se bezmyšlenkovitě ohnal po faulujícím Filipovi Šindelářovi. Verdikt rozhodčího byl zcela jasný - oba hráči dostali žlutý kartonek a jelikož pro Mazánka to v tomto zápase byla druhá žlutá, tak ji proměnil v červenou a šel předčasně do sprch.

Frýdlantští vycítili šanci a začali přitahovat šrouby. Hosté zvyklí hrát důslednou obranu však bez problémů odolávali a umně kouskovali hru, takže se skoro nehrálo. To trvalo až do 87. minuty, kdy Slovan již hrál na riziko a stoper Petr Coufal se zařadil mezi útočníky. Trenér Milan Bláha byl za tento tah odměněn. To když Zajíček bez problémů stáhl centr višňovských do země nikoho, vyhodil míč na Jakuba Štrbáka, který sedmdesátimetrovým sprintem utekl všem a od brankové čáry poslal nadýchaný centr na hlavu zcela volného Petra Coufala, který bez větších problémů usměrnil míč k tyči bezmocného Linkeho - 1:1. Frýdlantští se sice ještě snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale to už bylo pozdě. Derby tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kla.ra.cz

Štítky fotbal, Frýdlant, višňová, Frýdlantsko, derby, fanoušci, krajský přebor, Petr Coufal, Jan Bednář, Filip Šindelář, Milan Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

El Clásico Frýdlantska bez vítěze. Frýdlant se s Višňovou před 550 diváky rozešel smírně 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.